Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи забезпечується громадянам захист від проявів дискримінації у сфері зайнятості?

Дата: 13.06.2022 10:30
Кількість переглядів: 97

Так, особі гарантується право на захист від будь-яких проявів дискримінації у сфері зайнятості населення.

Нагадаємо, що набрав чинності Закон України від 12.05.2022 № 2253-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників», яким посилено захист прав працівників.

Цим правовим актом внесені зміни і до Закону України «Про зайнятість населення». Вони торкнулися декількох напрямків регулювання сфери зайнятості, зокрема і захисту від проявів дискримінації. Слід зазначити, що йде мова про посилення антидискримінаційних норм.

Згідно зі змінами, держава гарантує громадянину право на захист від будь-яких проявів дискримінації у сфері зайнятості населення залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов’язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому громадському об’єднанні, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов’язаними з характером роботи або умовами її виконання.

Примітка. Ознайомитися з оновленим текстом Закону України «Про зайнятість населення» є можливість на вебсторінці Верховної Ради України за посиланням: https://cutt.ly/XJoqi7A


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь