Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Випускний бал і війна

Дата: 24.06.2022 15:30
Кількість переглядів: 308

Навчаючись 11 років у школі, учні з першого дня навчання мріють про випускний бал. Це незабутня подія, яка символізує прощання з дитинством, шкільними роками, однокласниками та перехід до дорослого життя. Тому дуже важливо є відзначити це урочисте дійство, яка залишить приємні враження та незабутні спогади.

В умовах війни заклади освіти намагаються зберегти цю традицію попри щоденну небезпеку обстрілів та бомбардувань, організувати випускникам хоч якесь невеличке, таємне свято з урочистою частиною та врученням документу про закінчення навчання в школі.

Але є випускники, які через бойові дії на території їх проживання і навчання, змушені евакуюватися до відносно безпечних місць на території України або за її кордон та отримувати свідоцтво про базову або атестат про повну загальну середню освіту уже через подання заявки до місцевого уповноваженого органу в сфері освіти. Такі діти позбавлені можливості участі у випускному балу та із незабутніх спогадів у них залишиться хіба що поштовий конверт, в якому надішлють документи про отримання базової або повної загальної середньої освіти.

Така випускниця зараз проживає у нас у Вільшанці.  Одинадцятикласниця Дарія Ус, яка через постійні обстріли м. Миколаїв змушена була покинути свою домівку, школу, однокласників та друзів. Тому Сектор освіти Вільшанської селищної ради вирішив підтримати випускницю та організували маленькі урочисті, де вручили Дарії атестат про повну загальну середню освіту з відзнакою та нагородили золотою медаллю за високі досягнення у навчанні. Завідувач Сектору освіти Віктор Драндалуш привітав випускницю із закінченням школи та побажав успішно підкорювати сходинки до здобуття омріяної професії, а в замін отримав щирі емоції та  посмішки випускниці та слова подяки від неї та батьків.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь