Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

29 червня 2022 року з робочим візитом Вільшанську громаду відвідали представники Кропивницького польового офісу управління ООН з координації гуманітарних справ Тронд Хасбі та Володимир Кісіль.

Дата: 30.06.2022 09:26
Кількість переглядів: 291

Під час робочої зустрічі обговорено стан справ в територіальній громаді щодо розміщення внутрішньо переміщених осіб, визначено здобутки громади в цьому напрямку, ряд проблемних питань та шляхи їх вирішення. Селищний голова Паранчевський М.П. довів до присутніх інформацію про кількість населення громади, кількість переселенців, заклади, де проживають ВПО та де планується розмістити людей, що приїдуть з тимчасово окупованих територій, рівень забезпечення вказаних закладів необхідним інвентарем; про роботу з видачі гуманітарної допомоги, шляхів її залучення, обліку та контролю з даного питання.

Микола Павлович зазначив, що селищною радою, окрім залучення гуманітарної допомоги від волонтерських та громадських організацій, для потреб ВПО виділялись кошти з бюджету селищної ради для придбання продуктів харчування в сумі 120428 грн., на які було раніше  придбано та розподілено серед переселенців: крупи, овочі, сирно-молочна продукція, цукор, олія, макаронні вироби, томатна паста, тощо. Представники Організації Об’єднаних Націй поінформовані щодо організації опалення закладів, де перебувають ВПО, тож в перспективі не виключається можливість того, що представництво ООН допоможе нам в модернізації опалювальних систем з деяких цих закладів.

Тронд Хасбі та Володимир Кісіль відвідали Територіальний центр соціального обслуговування населення, де видається гуманітарна допомога переселенцям з інших областей. Директор Центру Галунга В.Д., яка щойно привезла гуманітарну допомогу від Благодійної організації «Благодійний фонд «Уманський центр допомоги», продемонструвала гостям громади приміщення з продуктами харчування, одягом, засобами гігієни, що видаються внутрішньо переміщеним особам.

Представники офісу ООН залишились приємно враженими роботою, яку проводить наша громада для комфортного перебування переселенців, зробили свої висновки та нотатки, пообіцявши сприяти з залученням додаткової гуманітарної допомоги та інших засобів як в область в цілому, так і у Вільшанську громаду зокрема.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь