Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

З підобліковими Голованівського РС №4 проведено захід на тему «Правослухняна поведінка і правова соціалізація»

Дата: 11.07.2022 09:40
Кількість переглядів: 256

              06 липня 2022 року у Голованівському  районному секторі № 4  філії  «Центру пробації» в Кіровоградській  області провідним інспектором  Оксаною Степаненко спільно з представником Вільшанського бюро безоплатної правової допомоги Анастасією Повар було проведено правопросвітницький захід із підобліковими особами на тему «Правослухняна поведінка і правова соціалізація».

Анастасія Василівна зазначила, що правослухняна поведінка індивіда формується в соціальному середовищі та регулюється правовими нормами конкретного суспільства. Вона є результатом правової соціалізації, у ході якої відбувається засвоєння особистістю моральних і правових заборон, соціальних стереотипів поведінки. Правослухняна поведінка визначається почуттям соціальної відповідальності, соціальної справедливості, повагою до права. Схильність людини дотримуватися загальноприйнятих у суспільстві норм, її готовність дати звіт за свої дії та вчинки, пов’язана з соціальною відповідальністю. Її суть - зіставлення вчинків людей з тим, як вони повинні діяти за конкретних обставин.

В свою чергу, Оксана Леонідівна додала, що кожен клієнт пробації повинен не лише розуміти, що в суспільстві діють конкретні закони і правила, але ще й співставити їх до самого себе, тобто усвідомити, що вони означають для нього, що йому дозволяють, а що забороняють (в тому числі усвідомити і ті покарання, які він може понести за порушення законів), та наголосила на  необхідності дотримання норм поведінки у суспільстві та виконанні обов’язків, покладених  судом на суб’єктів пробації.

Метою зустрічі було проведення роботи із засудженими з приводу недопущення вчинення повторного кримінального правопорушення під час відбуття строку покарання з випробуванням та після його завершення.

 

Оксана Степаненко

Голованівський районний сектор №4

філії державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь