Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Про внутрішньо переміщених осіб

Дата: 14.07.2022 16:32
Кількість переглядів: 363

Великий потік внутрішньо переміщених осіб спостерігався протягом березня – травня.  Це громадяни України із різних областей, які постраждали від російської агресії, це і Донецька, і Харківська, Херсонська, Запорізька, Миколаївська, Київська та Одеська області. Всього з початку війни громада зустріла 1287 тимчасово переміщених осіб, з них  проїхала транзитом 91 особа, тобто переночувавши одну ніч.

На тимчасове проживання залишились 1078 переселенців, із них 376 дітей віком від 0 до 17 років та майже 400 осіб віком до 35 років. Зазначена кількість внутрішньо переміщених осіб проживає в приватному секторі.

12 осіб, в тому числі 2 діточок, проживає в комунальних закладах громади:

сім –  в Центрі дитячої та юнацької творчості, де працівниками центру, за допомогою селищної ради, створено максимально належні умови для проживання родин; четверо дорослих з Херсонської області – в закладі дошкільної освіти (ясла-сад) «Колосок» загального розвитку та одна особа – в КНП «Вільшанська лікарня».

Під час навчального 2021-2022 року 17 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб зареєстровано в освітніх закладах громади для проходження ними навчання, з них троє учнів 9 класу та 1 з 11 класу.

Спостерігається тенденція щодо виїзду внутрішньо переміщених осіб до своїх домівок. Наразі з громади повернулося до своїх місць проживання 118 осіб.

За останню добу нових ВПО не прибуло.

Для надання психологічної допомоги та підтримки внутрішньо переміщеним особам на базі Вільшанського ліцею організовано роботу психологічного хабу, розроблено та затверджено його план заходів. Надано консультації 12 внутрішньо переміщеним особам, з них 3 дітям та 9 дорослим. Роботу проводить практичний психолог Михайлова Вікторія Вікторівна, графік роботи: з 09.00-12.00 год., з понеділка по п’ятницю.

Чотири внутрішньо переміщені особи уклали декларацію з сімейним лікарем (с. Добрянка).

На території населених пунктів громади зарезервовано 16 комунальних об’єкти для розміщення 247 внутрішньо переміщених осіб. В основному це заклади дошкільної освіти та 2 заклади медицини. Станом на 13 липня 2022 року 235 місць є вільними.

З березня 2022 року за рахунок внутрішньо переміщених осіб збільшено кількість медичного та іншого персоналу лікарні. Прийнято на роботу медичну сестру, масажиста та інструктора з лікувальної фізкультури, а також робітника з прибирання території.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги  внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг»  протягом березня – червня 253 громадянам власникам житла, що звернулись до селищної ради, нараховано компенсацію за тимчасове розміщення 828 внутрішньо переміщених осіб для оплати за спожиті житлово- комунальні послуги на загальну суму 308 249 тис.грн. Станом на 01 липня 2022 року держава сплатила компенсацію за житлово-комунальні послуги за два місяці – березень та квітень.

Також відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2022 р. № 261 «Про затвердження Порядку та умов надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану» (зі змінами від 29 березня 2022 р. № 388) закладам освіти нараховується компенсація за надані житлово-комунальні послуги. Станом на 10 липня 2022 року до місцевого бюджету надійшли кошти за березень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь