Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

День Української Державності

Дата: 28.07.2022 13:29
Кількість переглядів: 290

28 липня наша країна вперше відзначає нове державне свято, започатковане Президентом України Володимиром Зеленським, - День  Української Державності.

День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів. 

 З цієї нагоди на центральній площі смт Вільшанка відбувся урочистий мітинг, в якому взяли участь секретар селищної ради Сергій Пироженко, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник, керуюча справами (секретар) Виконавчого комітету Надія Іванець, працівники відділів та структурних підрозділів виконавчих органів селищної ради, працівники установ та організацій селища.

Традиційно урочисте зібрання розпочалося із звучання Державного Гімну України та підняття Державного Прапору України. З вітальним словом до присутніх звернувся секретар селищної ради Сергій Пироженко, який зазначив, що від різних періодів своєї історії наша держава успадкувала найбільш досконалі ознаки державотворення: цивілізаційний вибір із прийняттям християнства, родовий знак Рюриковичів – тризуб, що став державним гербом та місто Київ, яке стало столицею, політичним та культурним центром українських земель понад тисячу років з періоду Русі, барви національного стягу від Галицько-Волинської держави, європейську традицію самоврядування від Великого Князівства Литовського, республіканські традиції народовладдя, військові традиції та одну з найперших конституцій, укладену Пилипом Орликом від козацької доби, демократичні засади державного будівництва, парламентаризм, сучасні державні символи  - герб, гімн, прапор, соборність від УНР та, навіть, Українську Академію Наук, засновану гетьманом Павлом Скоропадським.

З декламацією віршу Василя Стуса виступила Член Національної спілки письменників України, лауреат обласного літературного конкурсу імені Валерія Гончаренка, обласної літературної премії імені Євгена Маланюка, поетеса, прозаїк, бібліотекар Куцобалківської бібліотеки-філії Інна Немирована.

Багато поколінь українців своїми подвигами, працею і ціною свого життя створювали славу і велич України. Тому хвилиною мовчання вшановано світлу пам'ять, громадянську відвагу і самовідданість, силу духу, стійкість та героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, героїв Вільшанщини та усіх мирних громадян, які загинули внаслідок військових дій.

Також керівництвом селищної ради покладено квіти до пам’ятника Великого Кобзаря – Тараса Шевченка та до Алеї Пам`яті.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь