Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Допомогли встановити факт батьківства загиблого воїна

Дата: 01.08.2022 11:02
Кількість переглядів: 96

Маленька Ярослава втратила свого батька через розв’язану росією війну. Він загинув у боях на Донеччині. Але коли мати дівчинки звернулася за отриманням допомоги малолітній дитині, батько якої загинув, захищаючи нашу Батьківщину, отримала відмову. У свідоцтві про народження Ярослави відомості про батька були зазначені зі слів матері.

З такою проблемою Анна, дружина загиблого воїна, звернулася до Карлівського бюро правової допомоги.

«З Олександром, батьком Ярослави, ми проживали близько 10 років разом. Спочатку у цивільному шлюбі, потім у офіційно зареєстрованому. Коли ми ще не були одружені офіційно, у нас народилася донечка. Але вказати Сашу в свідоцтві про народження не було можливості, оскільки на момент народження він перебував на військовій службі», – почала свою розповідь жінка.

Молоді люди постійно відкладали похід до органів реєстрації актів цивільного стану для внесення змін в свідоцтво про народження, оскільки, як тоді вважали, поспішати було нікуди. Але, на жаль, життя внесло свої корективи.

24 лютого 2022 року російська федерація розпочала акт агресії на території України, одним з епіцентрів якого була Донецька область, де проживала сім’я. Анна з донькою змушені були евакуюватись до міста Карлівка Полтавської області.

«Незабаром ми отримали шокуючу новину – від отриманих поранень під час участі у військових діях Саша загинув. Моє життя перевернулось з ніг на голову. Отримавши документи про смерть чоловіка, вирішила оформити допомогу донечці. Але отримала відмову, бо фактично в свідоцтві про народження Саша, як батько не зазначений. Я була у розпачі. Втративши чоловіка на війні, я не можу отримати пільги для дитини. Потім мені порадили звернутися до юриста системи безоплатної правової допомоги», - розповіла далі Анна.

Фахівчиня Карлівського бюро правової допомоги на Полтавщині Сніжана Вітюгіна дослідила матеріали справи та склала заяву про встановлення факту батьківства померлої особи.

13 червня 2022 року Карлівським районним судом Полтавської області ухвалено рішення про задоволення заяви. Встановлено факт батьківства з подальшим внесенням змін органом державної реєстрації актів цивільного стану у свідоцтво про народження малолітньої дитини.

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь