Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Закликав до порушення територіальної цілісності України: мешканця Вільшанки засуджено до позбавлення волі на строк 3 роки

Дата: 05.08.2022 08:37
Кількість переглядів: 305

Від 16 липня поточного року набрав чинності вирок Вільшанського районного суду Кіровоградської області, щодо місцевого мешканця, який, використовуючи власний акаунт в соціальній мережі Facebook закликав до порушення територіальної цілісності нашої держави.

          Відомо, що чоловік, використовуючи власний телефонний пристрій Samsung Galaxy J5 (2016), за допомогою мережі загального доступу Інтернет, розміщеної на веб-ресурсі "Facebook", здійснив публічні заклики шляхом розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

          Дії останнього кваліфіковані за ч. 1 ст. 110 КК України, як публічні заклики та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території та державною кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

https://reyestr.court.gov.ua/Review/104786295

Згідно Ухвали суду встановлено: визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.110 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки без конфіскації майна.

На підставі ст. 75 КК України, особу від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком 2 роки та з покладанням відповідно до ст. 76 КК України наступних обов`язків:

1. Періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

2. Повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

          Слід нагадати, що з 2014 року в нашій державі триває стримування російської військової агресії на Сході України. Проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій є одним із найважливіших елементів гібридної війни. Співпраця з окупаційними адміністраціями, а також з іноземними спецслужбами карається Законом України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь