Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулося розширене засідання постійної комісії

Дата: 17.08.2022 16:13
Кількість переглядів: 211

Сьогодні, 17 серпня 2022 року відбулося розширене засідання постійної комісії селищної ради з питань соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, культури спорту, молодіжної політики та у справах сім’ї, за участю депутатів селищної ради, керівників окремих виконавчих органів, структурних підрозділів Виконавчого комітету селищної ради, директорів закладів освіти, позашкільної освіти,  та заступника начальника відділу цивільного захисту Голованівського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

У засіданні брали участь селищний голова Микола Паранчевський, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник та керуюча справами (секретар) виконавчого комітету селищної ради Надія Іванець.

Учасниками зібрання обговорено болюче і нагальне питання – це функціонування малокомплектних закладів дошкільної освіти селищної ради. Директор Вільшанського ліцею Оксана Доброва та директор Березовобалківської гімназії ім.Т.Г. Шевченка Олександр Моял поінформували присутніх про кількість дітей, які відвідуватимуть заклади освіти, фінансову незабезпеченість та безпекову частину. Завідувач Сектору освіти селищної ради Віктор Драндалуш виступив з інформацією про проведену роботу з приведення до готовності закладів освіти в умовах воєнного стану, про підвіз дітей до навчальних закладів, у тому числі дітей тих закладів, які пропонуються до припинення. Начальник Відділу фінансів селищної ради Лариса Кірова у своєму виступі оперувала цифрами бюджету. Також порушувалися питання утримання закладів в умовах дії особливих норм Бюджетного кодексу та умовах воєнного стану. 

В ході обговорення було багато дискусій та суперечок, але основна вимога до закладів освіти  – це надання доступних освітніх послуг, якісних і в повному обсязі. Дитячі садки і школи мають працювати для дітей, а не для забезпечення робочими місцями працівників, тому що в деяких з них співвідношення вихованці - працівники становить 1:1.

За підсумками засідання порушене питання запропоновано до внесення на пленарне засідання селищної ради.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь