Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулося пленарне засідання тридцять третьої сесії селищної ради

Дата: 26.08.2022 15:24
Кількість переглядів: 379

26 серпня 2022 року відбулася тридцять третя сесія Вільшанської селищної ради восьмого скликання.

У пленарному засіданні сесії ради взяли участь 20 депутатів селищної ради та селищний голова Микола Паранчевський. Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесію ради визнано повноважною.

На пленарному засіданні були присутні заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник, керуюча справами (секретар) Виконавчого комітету селищної ради Надія Іванець, керівники відповідних структурних підрозділів виконавчих органів селищної ради та жителі громади.

Порядком денним засідання було передбачено 11 питань та питання Різне. Перших три питання стосувалися структури Вільшанського ліцею та Березевобалківської гімназії Вільшанської селищної ради. Адміністрацією закладів були запропоновані зміни, які викликанні в першу чергу дуже малою кількістю дітей, де співвідношення працівників до кількості дітей становить у Станкуватському, Куцобалківському і Калмазівському дошкільному підрозділі 1 до 3, а у Чистопільській філії 6 працівників на 10 дітей, з них 4 школярів і 6 дошкільнят.

Утримання одного вихованця малокомплектного дошкільного закладу в середньому становить 300-400 тисяч гривень бюджетних коштів на рік, малокомплектної школи – 350-400 тисяч гривень на рік. Наразі селищний бюджет, враховуючи «пільги та особливості» у оподаткуванні в умовах воєнного стану, відповідно недоотриманих планових коштів, неспроможний утримувати цілий заклад з кількістю 2-6 дітей.

В свою чергу пониження ступеня Коритно-Забузької філії до першого викликане тією ж причиною, а  саме зменшенням дітей. Відповідно до вимог чинного законодавства України, якщо у школі навчається менше 25 дітей, то фінансування здійснюється з місцевого бюджету або понижується ступінь.

За результатами обговорення, заслухавши виступи присутніх жителів громади, врахувавши всі «за» і «проти», за пропозицією депутата селищної ради Галицького Л.П.  щодо розгляду питань по кожному закладу окремо, рішення прийнято.

15 голосів віддано за припинення діяльності Станкуватського підрозділу дошкільної освіти Вільшанського ліцею Вільшанської селищної ради з 01 вересня 2022 року;

14 – за припинення діяльності Калмазівського підрозділу;

16 – за припинення діяльності Куцобалківського підрозділу;

12 – за припинення діяльності Чистопільської філії Березовобалківської гімназії імені Т.Г.Шевченко Вільшанської селищної ради з 01 вересня 2022 року;

19 – за пониження ступеню Коритно-Забузької філії Березовобалківської гімназії імені Т.Г.Шевченко Вільшанської селищної ради з 01 вересня 2022 року. 

Депутатами підтримано внесені питання та за результатами прийнято рішення: про надання згоди на безоплатну передачу з державної до комунальної власності Вільшанської селищної територіальної громади станцію супутникового зв`язку «Starlink»; прийняття окремого індивідуально визначеного державного майна у комунальну власність Вільшанської селищної територіальної громади; затвердження Порядку виявлення, взяття на облік, збереження і використання безхазяйного майна та відумерлої спадщини на території Вільшанської селищної ради; затвердження  Положення про службове житло. Та три рішення щодо врегулювання земельних питань відповідно до норм чинного законодавства.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь