Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні на нараді розглянуто питання щодо стану виконання місцевого бюджету за січень-серпень 2022 року та завдань для підготовки проекту бюджету на 2023 рік

Дата: 20.09.2022 13:58
Кількість переглядів: 234

Сьогодні, 20 вересня поточного року під головуванням селищного голови Миколи Паранчевського відбулася нарада з керівниками установ та закладів бюджетної сфери Вільшанської селищної територіальної громади, на якій розглянуто питання щодо стану виконання місцевого бюджету за січень-серпень 2022 року та завдань для підготовки проекту бюджету на 2023 рік.

Розпочав нараду селищний голова Микола Паранчевський, який довів присутнім питання порядку денного та зауважив, що питання наповнення дохідної частини місцевого бюджету стосується кожного працівника та жителя громади для забезпечення безперебійного функціонування установ та закладів бюджетної сфери, підтримки благополуччя жителів громади, стабільності рівня життя громадян та дотримання вимог і положень діючого бюджетного законодавства. Наголосив, що під час формування бюджетних розрахунків на 2023 рік необхідно визначити пріоритетні напрями діяльності для забезпечення виконання своїх основних функцій та здійснити першочергове їх забезпечення фінансовими ресурсами;

забезпечити неухильне дотримання вимог частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України щодо врахування у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ та на проведення розрахунків за енергоносії і комунальні послуги, що споживаються бюджетними установами.

Начальник Відділу фінансів та економічного розвитку селищної ради Лариса Кірова  зазначила, що розпорядникам коштів, незважаючи на позитивні показники виконання дохідної частини бюджету Вільшанської селищної територіальної громади у поточному періоді 2022 року, необхідно дотримуватися жорсткого режиму економії та оптимізації видатків бюджету для забезпечення фінансовими ресурсами першочергових видатків. Ефективно і раціонально використовувати бюджетні кошти. З метою своєчасного формування проекту бюджету на 2023 рік головним розпорядникам коштів селищного бюджету необхідно забезпечити обґрунтовані розрахунки за кожним кодом економічної класифікації видатків, відповідність проекту видатків вимогам щодо жорсткого режиму економії бюджетних коштів, досягнення максимальних результатів при мінімальних затратах, впорядкування фінансових зобов'язань з реальними можливостями місцевого бюджету.

Микола Паранчевський: «Працюємо стабільно і злагоджено. Кожна витрата має підстави, марнотратство не допускається.  Все, що передбачено кошторисами – це основа господарської діяльності, тому вкрай важливо завершити бюджетний рік без боргових зобов’язань. Знаємо як працювати і можемо працювати, я в цьому переконаний».

Учасниками наради підведено підсумки, поставлено завдання.

 Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь