Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чужих дітей не буває!

Дата: 30.09.2022 09:19
Кількість переглядів: 337

Діти – це наше майбутнє. Ми їх опікуємо, вчимо доброти, любові, поваги до оточуючих, стараємося, аби вони виросли гідними громадянами України. А хто вчить цього дітей, які волею долі залишилися без батьківського піклування? Адже вони ще навіть не вступили в доросле життя, а вже пізнали всю гіркоту втрати самого дорогого в житті – батьківської любові.

Звичайно, є інтернати. Але краще дитині бути все ж в родині, мати батьків, хай навіть прийомних. Адже справжніми батьками вважаються не ті, хто привів дитину у життя, а люди, які її виховали, віддали часточку себе.

30 вересня Україна святкує День усиновлення – свято, яке співпадає з днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії і, мабуть, це не випадково. Це свято всіх усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, котрі прийняли до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили рідні сім’ї. Адже коли прийомна дитина переступить поріг нового дому, це її перший крок у нове життя з прийомними батьками. І саме вони навчають цю дитину більше усміхатися і любити людей. І саме їх вчинок робить цей світ добрішим.

На території Вільшанської селищної ради проживає 16 дітей, які виховуються під опікою/піклуванням, а також функціонує один дитячий будинок сімейного типу (10 вихованців) та 4 прийомні сім’ї, в яких проживає 9 дітей. Дані сім’ї функціонують вже не один рік, «наймолодшій» з них п¢ять років, «найстаршій» – 11! За цей час більшість вихованців встигли подорослішати, а 16 – досягли повноліття та залишили прийомні оселі. Проте це не означає, що ці діти залишилися без родини. Вони до сих пір приїздять додому та підтримують зв’язки з колишніми прийомними батьками.

Загалом сімейними формами виховання охоплено 100% дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради. Це означає, що жодна «наша» дитина не виховується в інтернаті. Навіть більше, на території Вільшанської селищної ради проживає 25 дітей з усієї Кіровоградської області, які саме тут знайшли свою нову родину.

У 2022 році нову домівку знайшли 6 дітей, позбавлених батьківського піклування, у дитячому будинку сімейного типу родини Яблонь та одна дитина влаштована під піклування бабусі.

Ми пишаємося родинами, які взяли на виховання дитину-сироту, або дитину, позбавлену батьківського піклування. Віримо, що батьки і діти, яких звела доля, будуть щасливими!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь