Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Матері загиблого захисника, молодшого сержанта Байла Яна Олексійовича вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, присвоєний її синові

Дата: 27.10.2022 11:29
Кількість переглядів: 126

У четвер, 27 жовтня, у сільському будинку культури с. Березова Балка під звучання державного гімну відбулося вручення державної нагороди матері військовослужбовця, молодшого сержанта Байла Яна Олексійовича. Відповідно до Указу Президента України від 28.02.2022 року № 79 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня Яна нагороджено ще за його життя в перші дні повномасштабної війни росії проти України. Ян перший, хто отримав відзнаку державного рівня із числа військових у нашій Вільшанській громаді.

Селищний голова Микола Паранчевський разом із начальником Четвертого відділу Голованівського РТЦК та СП Кіровоградської області, підполковником Анатолієм Тірошко вручили Любов Степанівні державну нагороду сина – орден «За мужність» ІІІ ступеня.

«Я особисто та жителі нашої Вільшанської громади відчуваємо гордість за те, що на нашій землі народжуються, зростають та живуть хоробрі та мужні люди, які з честю виконують свій військовий обов`язок перед Батьківщиною та стають на захист територіальної цілісності та суверенітету України. Для нас вони Герої навіть і без державних нагород. 

Вдвічі приємніше, коли внесок у Перемогу України наших Героїв-земляків оцінюється та відзначається на державному рівні.

Всі, хто знав Яна, переконані, що він вартий найвищих державних нагород, адже його мужності та хоробрості, відважності та сміливості, рішучості можна було позаздрити кожному воїну.

Дякую Любові Степанівні за достойне виховання сина, який поклав своє життя на полі бою. Ми вкотре схиляємося перед його подвигом та дякуємо, що в тяжкий та доленосний час для нашої держави Ян став на захист її суверенності та незалежності» - зазначив очільник громади Микола Паранчевський.

  До слова запрошені були староста Березовобалківського старостинського округу Ігор Іванов, директор Березовобалківської гімназії імені Т.Г. Шевченка Олександр Моял, які на адресу Яна та Любов Степанівни сказали багато теплих слів та вкотре висловили слова вдячності і Яну за його героїчний подвиг, і Любов Степанівні за гідне виховання сина. Також своїми спогадами про Яна поділилася вчителька української мови та літератури Варвара Щуцька, яка його навчала.

На заході зібралося чимало людей, адже багато хто любив та поважав Яна. Для всіх це урочистосте зібрання пройшло зі сльозами на очах та присмаком болю. Герой Ян пішов із життя на полі бою 06 червня 2022 року в боях за місто Сєвєродонецьк, але ніколи не покине думок і сердець людей, які залишилися йому відданими та щиро його любили.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь