Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

EU4Skills: розмір заробітних плат працевлаштованих випускників

Дата: 08.11.2022 14:20
Кількість переглядів: 81

Питання розміру заробітних плат випускників закладів професійної освіти – одне із складових дослідження, що проводилося торік у рамках пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів.

Нагадаємо, що проєкт реалізовано Державною службою зайнятості в 10 областях, у т.ч. й на Кіровоградщині, у рамках програми Європейського Союзу «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

За результатами опитування випускників встановлено, що в цілому отримують заробітну плату:

  • вище 22 тисяч грн - 3% випускників;
  • нижче 10 тисяч грн отримують заробітну плату 72% випускників.

За групами професій, отримують заробітну плату нижчу 10 тисяч грн, найбільше серед професій з приготування страв та напоїв, персональних та побутових послуг (по 89%), торговельних професій (85%), сільськогосподарських професій (83%), професій залізничного транспорту (81%).

Заробітну плату вищу 10 тисяч грн отримують за групами професій металообробки (35%), будівельних професій (33%), бухгалтерських працівників (31%).

Скільки заробляють працівники, які  мають професійну освіту читайте на лендингу промоакції «Все працює завдяки нам» https://cutt.ly/BCpEsFp

Довідково. «Все працює завдяки нам» – назва іміджевої комунікаційної кампанії, яку проводить Міністерство освіти і науки України. Вона має на меті змінити ставлення підлітків та дорослих до професійної освіти. Складовою цієї кампанії є  лендинг, який  складається з головного промовідео (https://thanks-to-us.in.ua) та   8 історій молодих випускників профтехів, які розповідають про свій шлях до професії, її цінність та значення.

Є питання сфери зайнятості? Контакти тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot

 

#EU4Skills #служба_зайнятості #іміджева_кампанія


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь