Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

9 листопада – День української писемності та мови

Дата: 09.11.2022 08:30
Кількість переглядів: 126

Щорічно 9 листопада відзначають День української писемності та мови. Це свято встановлено Указом Президента України Леоніда Кучми від 6 листопада 1997 року. Також цього дня вшановують преподобного Нестора Літописця.

Пропонуємо вашій увазі декілька висловів відомих людей про мову та писемність:

«Мова росте елементарно, разом з душею народу»

Іван Франко

«Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова – це ще й музика, мелодика, барви буття, сучасна художня, інтелектуальна і мислительська діяльність народу»

Олександр Олесь

«Мова – втiлення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любiмо ïï, вивчаймо ïï, розвиваймо ïï! Борiмося за красу мови, за правильнiсть мови, за приступнiсть мови, за багатство мови…»

Максим Рильський

«Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатограну річ, як мова, треба її любити»

Василь Сухомлинський

     Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. Мова – це одне з багатьох чудес світу. Вона є тим цінним надбанням нашого буття, тією скарбницею важливих знань, що визначає нашу ментальність. Наша мова втілює в собі український характер, нашу пам’ять, історію та душевну міць, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу людської душі.

      У Вільшанській селищній Публічній бібліотеці імені Лідії Горячко до свята оформлено книжкову виставку «Українська мова вчора, сьогодні, завтра в Україні і в світі».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь