Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи можуть роботодавці застосовувати працю іноземних ІТ-професіоналів?

Дата: 09.11.2022 09:04
Кількість переглядів: 136

Так, можуть. Таке право виникає за умови отримання дозволу в Державній службі зайнятості. Виключенням є окремі категорії іноземців, наприклад, ті, які мають дозвіл на імміграцію в Україну.

Питання отримання дозволів на застосування праці іноземців врегульовані Законом України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/7NswQRk (зі змінами). Дозволи для іноземних ІТ-професіоналів видаються на загальних засадах, як і для інших категорій іноземців.

Довідково. З 15 жовтня цього року набрав чинності Закон України від                               21 вересня 2022 року № 2623-IX https://cutt.ly/GNswxvV «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном».

Цим Законом внесені зміни до Закону України «Про зайнятість населення» у частині видачі дозволів на застосування праці іноземців. Зокрема, виключено термін «іноземні ІТ-професіонали», а також норми, що регулюють особливості видачі дозволів окремим категоріям іноземців, у тому числі вказаним професіоналам.

Нагадаємо, що іноземними ІТ-професіонали визнавались іноземці або особи без громадянства, які займали посади, пов’язані з розробленням та впровадженням результатів комп’ютерного програмування (операційної системи, комп’ютерних програм та їх компонентів, веб-сайтів, онлайн-сервісів) та криптографічних засобів захисту інформації в юридичних особах, що провадять діяльність із комп’ютерного програмування як основний вид економічної діяльності за Національним класифікатором видів економічної діяльності.

Є питання щодо видачі дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства? Телефонуйте за номерами (0522) 24 64 18 та (0522) 32 08 01.

Виникають інші питання сфери зайнятості – звертайтеся до Вільшанської районної філій Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь