Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулися урочисті заходи

Дата: 21.11.2022 15:00
Кількість переглядів: 147

Сьогодні 21 листопада 2022 року у Вільшанській селищній публічній бібліотеці імені Лідії Горячко відбулося урочисте зібрання з нагоди відзначення знакової для українців дати - Дня Гідності та Свободи. Це офіційне свято, встановлене на честь двох революцій, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Ведуча розповіла учасникам зібрання про події тих років, а потім запросила вшанувати хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за Долю, за Волю, за Незалежність і Свободу нашої Єдиної України!

На урочистостях було наголошено на тому, що пам'ять всіх невинно убитих має згуртувати нас, живих, дати нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення і захисту нашої держави.

Керівництвом громади здійснено покладання квітів до Алеї пам’яті загиблим воїнам АТО та до місць поховання воїнів патріотів на центральному кладовищі. Працівниками виконавчого комітету селищної ради покладено квіти на кладовищах "Олешки" та села Калмазове. Такі ж заходи відбулися і у селах громади.

День Гідності та Свободи став ключовим в історії України, оскільки уособив цивілізаційний вибір українців на користь європейських цінностей і шляху свободи, що поетапно втілювався у Революції на граніті 1990 року, Помаранчевій революції 2004 року й Революції Гідності.

Суспільство довело, що вибір європейських цінностей та питання нашої свободи є ключовим для українців у минулому, сьогодні й для наших наступників. Ми маємо будувати платформу, на якій після нашої Перемоги ми могли представити наступникам історичну пам'ять про ці події.

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь