Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

У Добрянській гімназії Вільшанської селищної ради проведено правопросвітницький захід в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Дата: 07.12.2022 09:31
Кількість переглядів: 110

06 грудня 2022 року для школярів 6-11класів Добрянської гімназії Вільшанської селищної ради в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» завідувачем служби у справах дітей Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради Наталією Ярутою, прокурором Вільшанського відділу Голованівської окружної прокуратури Аліною Дем'яновою, завідувачем сектору «Вільшанське бюро правової допомоги» Анастасією Повар та інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області Вікторією Шевченко проведено правопросвітницький захід на тему: «Попередження насильства в сім'ї». Працівники установ порушили актуальне в сучасному українському суспільстві питання подолання і профілактики проявів насильства щодо дітей у сім’ї.

Учням повідомлено, що 7 грудня 2017 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який набрав чинності 7 січня 2018 року. Цей закон спрямований на посилення захисту постраждалих від домашнього насильства та значною мірою дозволяє посилити заходи, котрі спрямовані на припинення домашнього насильства, надання допомоги та захисту постраждалим особам, відшкодування їм завданої шкоди, а також дозволяє здійснювати належне розслідування випадків такого насильства для притягнення до відповідальності кривдників з метою зміни їхньої поведінки.

Фахівці установ наголосили на тому, що потрібно не лише знати, а й важливо правильно вміти реалізувати свої права. Школярам були надані чіткі й зрозумілі алгоритми дій у випадках порушень їхніх прав. Також учням повідомлено про зміни в законодавстві щодо категорій громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Так, скористатися правом на безоплатну вторинну правову допомогу відтепер можуть не лише діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, які перебувають у складних життєвих обставинах; діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а й усі діти без виключення.

Наприкінці заходу було проведено анонімне анкетування дітей з метою визначення ознак домашнього насильства нам ними.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь