Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Батькам загиблого захисника, солдата Цуркана Дмитра Віталійовича, вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, присвоєний їх синові посмертно

Дата: 15.12.2022 15:56
Кількість переглядів: 982

15 грудня у с. Березова Балка у приміщенні Березовобалківської гімназії імені Т.Г. Шевченка відбувся урочистий захід з нагоди вручення державної нагороди батькам військовослужбовця, солдата Цуркана Дмитра Віталійовича. Дмитра відповідно до Указу Президента України від 22.05.2022 року № 358 «Про відзначення державними нагородами» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Ведучими заходу були староста Березовобалківського старостинського округу Ігор Іванов та головний спеціаліст Лілія Попова, які разом з присутніми односельчанами пригадали дитинство та юність Дмитра, його захоплення та його здобутки.  Всі, хто знав Дмитра, зазначають, що Дмитро мав добре серце та був працьовитим. В селі він брався за будь-яку роботу та допомагав тим, хто просив про допомогу.

«Я захоплююся і ніколи не перестану захоплюватися хоробрістю та мужністю наших синів і дочок України, до яких належав наш земляк – 19-річний Дмитро Цуркан, який без вагань став на захист кордонів та територіальної цілісності нашої держави, свободи та незалежності нашого народу.

Сьогоднішня церемонія вручення ордена «За мужність» ІІІ ступеня батькам Дмитра, це не просто церемонія – це прояв найвищої вдячності від імені всього українського народу Дмитру, чия мужність, мудрість на полі бою зберігають Україну, зберігають життя мільйонів наших громадян. Відчуваю гордість та пишаюся тим, що внесок нашого Героя-земляка оцінено на найвищому державному рівні.

Дякую Ганні Миколаївні та Віталію Володимировичу за гідне та достойне виховання сина. Дякую, що переживши велике батьківське горе, Ви знаходите в собі сили та допомагаєте іншим військовослужбовцям на фронті.

Схиляємо голови перед неоціненним подвигом Дмитра.» - з такими словами до батьків Героя та присутніх звернувся перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник.

Начальник Четвертого відділу Голованівського РТЦК та СП Кіровоградської області, підполковник Анатолій Тірошко у своїй промові зазначив, що йому завжди важко вручати нагороду батькам загиблих Героїв, адже нагорода повинна бути біля серця самого Героя та гордо прикрашати його груди. Анатолій Тірошко вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня,  батькам – Ганні Миколаївні та Віталію Володимировичу, яким відзначено  їхнього сина Дмитра посмертно, та подякував.

До слова був запрошений Олександр Моял, директор Березовобалківської гімназії імені Т.Г. Шевченка, в якій навчався Дмитро, та Варвара Щуцька, вчитель української мови та літератури, яка його навчала. Вони поділилися своїми спогадами про Дмитра та подякували батькам за достойне виховання сина.

Для всіх цей урочистий і водночас сумний захід пройшов зі сльозами на очах та присмаком болю. Життя 19-річного Дмитра обірвалося на полі бою 04 квітня 2022 року у Луганській області, неподалік м. Северодонецьк. За життя Дмитро встиг посадити сад разом з батьком, придбати будинок та автомобіль, але не встиг створити сім`ю та прожити повноцінне життя.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь