Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулася тридцять п’ята сесія восьмого скликання

Дата: 19.12.2022 09:26
Кількість переглядів: 122

16 грудня 2022 року відбулася тридцять п`ята сесія селищної ради восьмого скликання. У пленарному засіданні сесії ради взяли участь 15 депутатів селищної ради, в тому числі секретар селищної ради Сергій Пироженко, та селищний голова Микола Паранчевський. Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесію ради визнано повноважною.

На пленарному засіданні були присутні заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник, керуюча справами (секретар) Виконавчого комітету селищної ради Надія Іванець, старости старостинських округів, керівники відповідних структурних підрозділів виконавчих органів селищної ради.

Порядком денним засідання передбачалося 13 питань та питання Різне.

У ході пленарного засідання ухвалено 13 рішень селищної ради. Зокрема, заслухано та обговорено звіт селищного голови про роботу селищної ради та Виконавчого комітету селищної ради за 2022 рік, за результатами якого депутатами визнано роботу селищної ради та її Виконавчого комітету задовільною. Прийнято два ключових документи розвитку громади:

- бюджет Вільшанської селищної територіальної громади на 2023 рік, в якому в першу чергу дотримано вимогу статті 77 Бюджетного кодексу України щодо першочергового забезпечення бюджетними призначеннями видатків на оплату праці працівників бюджетних установ, проведення розрахунків за комунальні послуги, енергоносії та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами;

  • програму економічного і соціального розвитку Вільшанської селищної ради на 2023 рік, в якій передбачено ряд заходів та програм, для забезпечення належного функціонування та надання якісних соціальних, освітніх, медичних, культурних, спортивних та житлово-комунальних послуг, забезпечення утримання та розвиток інфраструктури населених пунктів Вільшанської селищної ради, концентрація ресурсів бюджету на виконання пріоритетних цілей та завдань.

Прийнято Програму відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що надаються комунальними підприємствами Вільшанської селищної ради, на 2023 – 2024 роки. Оскільки державою накладено мораторій на підняття вартості тарифів на період воєнного стану, а вартість на енергоносії постійно зростає, то дана Програма дасть змогу дотувати різницю в тарифах на комунальні послуги населенню з місцевого бюджету 4 комунальним підприємствам: «Комунальник» смт Вільшанка, КП с. Плоско-Забузьке, КП с. Добре та КП с. Добрянка.

Також прийнято рішення про надання дозволу Вільшанському Центру дитячої та юнацької творчості Вільшанської селищної ради на безоплатну передачу нерухомого майна;  про звіти депутатів Вільшанської селищної ради; про план роботи Вільшанської селищної ради на 2023 рік; ряд земельних питань, зокрема про затвердження технічної документації із землеустрою та передачу земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь