Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Яка тривалість виплати допомоги по безробіттю під час дії воєнного стану для осіб, звільнених з роботи за невиконання трудових обов’язків?

Дата: 23.12.2022 09:33
Кількість переглядів: 74

Нагадаємо, що відповідно до частини 3 статті 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (далі – Закон, зі змінами) застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, звільнені з останнього місця роботи за систематичне невиконання без поважних причин обов’язків, покладених на працівника трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку (якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного стягнення), мають право на призначення допомоги по безробіттю у мінімальному розмірі.

Тривалість виплати допомоги по безробіттю для цієї категорії осіб (у мирний час) залежить від страхового стажу особи (від 180 до 360 календарних днів, інформація про таку залежність була раніше розміщена на нашій сторінці). Наприклад, для осіб, які мають страховий стаж від 3 до 6 років, тривалість виплати допомоги складає 210 календарних днів.

Відповідно до пункту 2 частини 4 статті 31 Закону, тривалість виплати допомоги по безробіттю для цієї категорії осіб скорочується на 60 календарних днів (із дня призначення).

Однак слід зауважити, що під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів. Обмеження стосується і осіб, звільнених з роботи за вказаною підставою.

Також потрібно враховувати, що під час дії воєнного стану скорочення тривалості виплати допомоги по безробіттю (передбачене частиною 4 статті 31 Закону) не застосовується.

Довідково. Ознайомитись із текстом чинної редакції Закону можна на вебсторінці Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/docs?page=5

Є питання, що стосуються сфери зайнятості та виплати допомоги по безробіттю? Звертайтеся до  Вільшанської районної філій Кіровоградського обласного центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь