Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Перевірено умови проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сімях та дитячому будинку сімейного типу

Дата: 26.12.2022 13:34
Кількість переглядів: 213

Відповідно до законодавства України районними державними адміністраціями та виконавчими комітетами міських рад приймаються рішення про створення та забезпечення функціонування будинків сімейного типу та прийомних сімей. Проте контроль за умовами утримання, виховання, навчання вихованців здійснюють служби у справах дітей за місцем проживання сім¢ї.

На території Вільшанської селищної територіальної громади функціонує один дитячий будинок сімейного типу, де проживає 10 вихованців, та 4 прийомні сім’ї, в яких проживає 9 дітей. Дані сім’ї функціонують вже не один рік, «наймолодшій» з них п¢ять років, «найстаршій» - 11! За цей час більшість вихованців встигли подорослішати, а 16 – досягли повноліття та залишили прийомні оселі. Проте це не означає, що ці діти залишилися без родини. Вони до сих пір приїздять додому та підтримують зв’язки з колишніми прийомними батьками.

У грудні місяці завідувачем служби у справах дітей Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради Наталією Ярутою спільно з фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної ради Тетяною Троянською здійснено обстеження житлово-побутових та санітарно-гігієнічних умов проживання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячому будинку та прийомних сім¢ях. Під час спілкування з дітьми членами комісії відмічено, що в прийомних сім`ях та дитячому будинку панує атмосфера дружби, тепла та підтримки, діти мають комфортні умови для проживання, виховання та навчання. За результатами обстеження оформлено відповідні акти та ознайомлено з ними прийомних батьків та батьків-вихователів.

Загалом за 2022 рік завідувачем служби у справах дітей Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради Наталією Ярутою спільно з фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Вільшанської селищної ради Тетяною Троянською та інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Голованівського районного відділення поліції Вікторією Шевченко здійснено 11 таких обстежень.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь