Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ ТА ПРОВУЛКІВ населених пунктів ВІЛЬШАНСЬКОЇ селищної територіальної громади

Дата: 30.12.2022 10:46
Кількість переглядів: 369

Вільшанська територіальна громада в продовження процесу декомунізації, тобто позбавлення об’єктів топоніміки населених пунктів громади від ідеологічних кліше та міфів російської імперської спадщини, повідомляє про початок проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Вільшанської селищної територіальної громади.

 Вільшанська селищна рада пропонує мешканцям населених пунктів Вільшанської селищної територіальної громади долучитися до громадського обговорення з питання перейменування низки вулиць, які підлягають дерусифікації.

 Громадське обговорення відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та Закону України «Про засудження комуністичного та націонал -соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». 

Перелік вулиць та провулків, які згідно з вимогами Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", які  підлягають та пропонуються до перейменування. 

 

№ з/п

Існуюча назва

Нова назва

Примітка

смт Вільшанка

1

вул. Ватутіна

 

 

2

провулок Горького

 

 

3

провулок Маяковського

 

 

4

вул.Толстого

 

 

5

провулок Шолохова

 

 

село Мала Вільшанка

1

вул. Ватутіна

 

 

2

вул. Гагаріна

 

 

село Добрянка

1

вул. Чкалова

 

 

 

     
 

 Тривалість обговорення – 30 (тридцять) календарних днів (починаючи з 01 січня 2023 року). Підсумки громадського обговорення щодо перейменування вищезгаданих об’єктів будуть оголошені протягом 10 (десяти) робочих днів після завершення його проведення.

Жителів Вільшанської громади  просимо активно включитися до обговорення та протягом терміну обговорення надавати пропозиції та зауваження в паперовому вигляді до Вільшанської селищної ради або відповідного старостинського округу  до 30 січня 2023 року.

У разі відсутності пропозицій та зауважень від мешканців громади рішення про нові назви вулиць буде розглянуто на засіданні комісії  селищної ради «Про створення комісії з перейменування об’єктів топоніміки та демонтажу пам’ятних знаків та пам’ятників у населених  пунктах Вільшанської селищної територіальної громади» та подане  на затвердження сесії селищної ради відповідно до чинного законодавства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь