Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Підсумки проведеної роботи працівниками Виконавчого комітету з платниками податків щодо наповнення селищного бюджету у період з 21.12.2022р. по 10.01.2023р.

Дата: 11.01.2023 18:46
Кількість переглядів: 92

11 січня 2023 року під головуванням селищного голови Миколи Паранчевського з старостами старостинських округів, працівниками відділу земельних відносин, відділу бухгалтерського обліку та звітності, відділу юридичного забезпечення та управління персоналом Виконавчого комітету селищної ради, Відділу фінансів та економічного розвитку селищної ради відбулася чергова нарада, на якій обговорено питання порядку денного:
Про надходження до бюджету громади податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються фізичними особами за результатами річного декларування, та земельного податку;
Про особливості та порядок сплати мінімального податкового зобов’язання.
Під час наради підведено підсумки проведеної роботи щодо наповнення селищного бюджету у період з 21.12.2022р. по 10.01.2023р.в розрізі кожного населеного пункту. Обговорено питання щодо нарахування пені, обліку власників земельних ділянок нерезидентів (які проживають за межами країни), тощо.
Селищний голова Микола Паранчевський вкотре зазначив, що позиція кожного працівника виконавчих органів селищної ради єдина – це наповнення бюджету вчасно і в повному обсязі, з метою розрахунку по всім бюджетним зобов’язанням та недопущення боргів. 
Лариса Кірова, начальник Відділу фінансів та економічного розвитку селищної ради, поінформувала присутніх, що Законом України від                             30 листопада 2021 року №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» введено поняття мінімального податкового зобов’язання. Першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік. Отже, кожна особа, яка володіє чи користується сільгоспугіддями, має сплатити за рік до бюджету певну мінімальну суму податку. 
Посадовець у своєму виступі зосередилась на окремих статтях Податкового Кодексу України. Присутніми обговорено питання щодо нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, вжиття заходів щодо легалізації земельних відносин, проведення серед одноосібників роз’яснювальної роботи з оформлення підприємницької діяльності.
За підсумками наради заплановано наступну дату засідання з надходження до бюджету громади податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються фізичними особами за результатами річного декларування, та земельного податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь