Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Небесна Сотня – перші герої російсько-української війни

Дата: 20.02.2023 14:37
Кількість переглядів: 131

День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам`яті Героїв Небесної Сотні».

У лютому 2014 року під час прощання із загиблими активістами Революції Гідності Євромайдан згенерував новий символ відданості, мужності, патріотизму – Небесну Сотню. Це збірний образ людей із різних областей, серед яких були громадяни України, Грузії та Білорусі.

З цієї нагоди сьогодні для увічнення пам’яті полеглих учасників Революції Гідності та вшанування їх подвигу біля Алеї пам`яті загиблим воїнам АТО проведено меморіальний захід, у якому взяли участь селищний голова Микола Паранчевський, секретар селищної ради Сергій Пироженко, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник, керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Надія Іванець, працівники відділів та структурних підрозділів виконавчих органів селищної ради, небайдужі жителі Вільшанщини.

Учасниками заходу вшановано хвилиною мовчання пам`ять Героїв Небесної Сотні та всіх борців, активістів, які боролися за незалежність нашої країни, які стали на захист власної культури, мови та прагнень до європейського майбутнього, віри у власні ідеали, а також воїнів, які втратили своє життя, боронячи Україну від російських загарбників.

Присутні також згадали та віддали шану земляку Ігорю Владову – солдату, механіку-телеграфісту 54-ої окремої механізованої бригади, який загинув 20 лютого 2016 року під час виконання службових обов'язків в районі міста Слов'янськ, Донецької області.

Традиційно захід проведено із церемонією покладання живих квітів до пам`ятних знаків – Алеї пам`яті загиблих воїнів АТО та пам’ятника молодим патріотам, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цього року, під час повномасштабної війни, коли ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні, ми згадуємо усіх, хто загинув внаслідок повномасштабної воєнної агресії росії.  На жаль, Україна має,уже не тільки Небесну Сотню, а й Небесну Січ – тисячі небесних захисників.

Вічна пам'ять Героям! Слава Україні!

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь