Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Батькам загиблих Героїв вручили посмертні нагороди

Дата: 23.02.2023 14:50
Кількість переглядів: 227

Сьогодні, 23 лютого, селищний голова Микола Паранчевський та начальник 4 відділу Голованівського районного Центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Анатолій Тірошко вручили батькам загиблих захисників – Доброва Даніла та Тараненка Юрія, державні нагороди.

Доброву Данілу було 22 роки, він народився 08 березня 2000 року у селищі Вільшанка. Навчався в нашій місцевій Вільшанській школі, де зарекомендував себе здібним, відповідальним, активним учнем. Серед однокласників та одноліток мав багато друзів та користувався серед них авторитетом.

Після закінчення школи у 2017 році вступив до Харківського національного університету повітряних сил України ім. Івана Кожедуба. Через розпочату російською федерацією війну проти України достроково отримав диплом та був розподілений у військову частину протиповітряної оборони південних регіонів України для проходження служби. Займав посаду начальника зенітної ракетної обслуги  зенітної ракетної батареї зенітного ракетного дивізіону.

Загинув Даніл 08 травня 2022 року під час виконання військового обов’язку перед Україною внаслідок ракетного обстрілу. Відповідно до Указа Президента України від 10.06.2022 № 405 «Про відзначення державними нагородами України» лейтенанта Даніла Доброва нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Тараненко Юрій народився 02 червня 1995 року у простій, люблячій, українській родині. З 2001 по 2010 рік навчався у Маловільшанській загальноосвітній школі І – ІІ ступенів. Продовжив навчання в Добровеличківському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів», який закінчив у 2012 році.

З 2012 по 2014 рік навчався у Вищому професійному гірничо-будівельному училищі в м. Горішні Плавні Полтавської області. Отримав професію слюсаря з ремонту рухомого складу, машиніст тепловоза, машиніст електровоза.

З 2015 по 2017 рік проходив строкову службу у військовій частині поблизу с. Дівички Бориспільського району Київської області.

12 березня 2022 року не вагаючись, одним із перших пішов добровольцем до лав Збройних Сил України. Був старшим солдатом військової служби, займав посаду водія інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу інженерно саперної роти.

У квітні 2022 року приймав активну участь у форсуванні річки Сіверський Донець на Ізюмському напрямку. Вивіз із-під обстрілів понад 20 бійців інженерних підрозділів, в тому числі поранених. Врятував сім одиниць військової техніки (ПМК, БМК-Т).

04 травня 2022 року під час виконання бойового завдання з наведення і утримання понтонно-мостової переправи в районі населеного пункту Протопопівка Ізюмського району Юрій загинув.

Відповідно до Указу Президента України від 01 червня 2022 року № 382 «Про відзначення державними нагородами України» старшого солдата Юрія Тараненка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Ці ордени не повернуть до життя синів згорьованих батьків, та нехай вони будуть ще однією згадкою про велике серце Героїв, про їхню неймовірну відвагу, про велику любов до Батьківщини.

Нехай світла пам’ять про Даніла Доброва та Юрія Тараненка ніколи не згасне, а їхні імена назавжди залишаться жити в історії Вільшанської громади, в історії нашої держави.

Вічна слава Героям та вічне дякуємо!

Слава Україні!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь