Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Щодо заборгованості по оплаті праці адвокатам системи БПД

Дата: 13.03.2023 13:34
Кількість переглядів: 146

На кінець лютого 2023 року у центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги виникла заборгованість перед адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, у розмірі 34 млн гривень.

Оплата послуг адвокатів здійснюється за рахунок коштів державного бюджету за бюджетною програмою 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» й заборгованість, що виникла, обумовлена обмеженістю фінансових ресурсів держави.

В умовах воєнного стану усі ресурси спрямовуються на виконання завдань щодо відсічі збройної агресії російської федерації, забезпечення недоторканності державного кордону та захисту держави. У зв'язку з цим, встановлено певну черговість здійснення відкриття асигнувань із державного бюджету та здійснення платежів.

Така черговість визначена у Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 року № 590.

З початку року за бюджетною програмою 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» здійснено відкриття асигнувань із державного бюджету на загальну суму 6,8 млн грн, а платежів – 6,7 млн гривень.

Погашення заборгованості буде відбуватися у міру здійснення відкриття асигнувань із державного бюджету Державною казначейською службою.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь