Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чорнобильська трагедія: погляд крізь десятиліття.

Дата: 26.04.2023 16:34
Кількість переглядів: 127

Чорнобиль... Чорний біль нашої землі... Слово це стало символом горя, страждання, покинутих домівок.

26 квітня 1986 року о 01 год. 23 хв. на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС пролунав потужний вибух, який спричинив руйнування частини реакторного блоку і машинного залу. Сталась найбільша у світі техногенна катастрофа.

В довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Аварія призвела до небаченого забруднення природного середовища,  радіоактивного опромінення мільйонів людей, перетворила місто Прип'ять і 30 км поліських лісів на зону відчуження. Світ розділився на «до» і «після» Чорнобиля.

До 37-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Вільшанською селищною Публічною бібліотекою імені Лідії Горячко спільно з Центром Українсько-болгарської культури для  учнів 7 - А класу (класний керівник З. Сивак) та 7 - В класу (класний  керівник О.Фінюшина)  проведено  годину – пам`яті «Чорнобильська трагедія: погляд крізь десятиліття».

Бібліотекарі розкрили хронологію подій Чорнорбильської трагедії, розказали про потенційну небезпеку радіації для усього живого, про  подвиг ліквідаторів аварії, які, ризикуючи собою, першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи, зупиняли її ціною власного здоров`я.

Всі присутні згадали поіменно героїв - пожежників, які знаходились в зоні самого «пекла», вшанували хвилиною мовчання усіх тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Доповнили захід вірші та пісні, які майстерно виконали для присутніх родина Калін. Цікавим був перегляд відеофільму «Наймоторошніше місце в Чорнобилі».

До уваги присутніх була представлена книжкова виставка - застереження «Чорнобиль. Трагедія. Пам`ять», на якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ.

Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЄС , ніколи не буде забутий. Урятований світ – найкращий пам`ятник тим, хто загинув у Чорнобильському пеклі.

   Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь