Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Про дотримання правил благоустрою у населених пунктах громади

Дата: 26.04.2023 16:36
Кількість переглядів: 148

Традиційно, навесні, на території населених пунктів громади активно проводиться робота з благоустрою територій, організовується День довкілля та підготовка до весняних свят. Через дощову погоду та несприятливі погодні умови весняна толока трохи змістилася в часі. Тому наразі у Вільшанці та навколишніх селах досі триває прибирання доріг і вулиць, парків, скверів, кладовищ, ринків, дитячих та спортивних майданчиків, прибудинкових територій, контейнерних майданчиків тощо за участю працівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності та небайдужих громадян.

Закон України «Про благоустрій населених пунктів» та рішення Вільшанської селищної ради від 17 вересня 2021 року № 432 «Про затвердження Правил благоустрою населених пунктів Вільшанської територіальної громади» передбачають необхідність підприємств, установ, організацій та пересічних громадян забезпечувати утримання та благоустрій земельних ділянок, що перебувають у власності чи користуванні, а також прилеглих територій до лінії бортового (бордюрного) каменю проїзної частини вулиці, а в інших випадках - на відстані 10 метрів від фасадів будинків, споруд, огорож та інших елементів благоустрою, зокрема:

– своєчасне фарбування і ремонт огорожі та фасаду будинків, миття вікон та вітражів;

– розміщення урн для сміття, прибирання та вивезення побутових відходів, бруду, опалого листя;

– знищення бур’янів, амброзії полилистої, інших карантинних рослин, скошення трави заввишки більше ніж 15 см;

– відновлення, збереження та утримання зелених насаджень, квітників, газонів.

За дотриманням державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктівна території громади слідкують працівники місцевої поліції та інспектор з благоустрою Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради, які, у випадку порушень цих норм та стандартів, мають право притягнути винних до адміністративної відповідальності (ст.152 КУпАП) на підставі складених актів та протоколів.

Ми звертаємось до кожного мешканця нашої громади, переселенців, молоді дбати про чистоту довкілля, а не бути сторонніми спостерігачами за тим як хтось інший турбується  про це.

Нагадуємо – для сміття є урни, для його відвезення залучені працівники КП «Комунальник» Вільшанської селищної ради. Хто ще не уклав угоду з комунальниками щодо відвезення твердих побутових відходів, звертайтесь до підприємства, вони радо нададуть цю послугу.

Селищна рада схвалює і підтримує кожну ініціативу з благоустрою населених пунктів, тож давайте разом прибирати вулиці, сквери, прибудинкові території, висаджувати дерева та квіти, упорядковувати відведені місця  для купання на берегах річки та ставків.

Адже лише спільними зусиллями ми зробимо Вільшанщину доглянутою та чистою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь