Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ З ПРИЗНАЧЕННЯ УПРАВИТЕЛЯ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ (які обслуговує КП «Комунальник»)

Дата: 15.05.2023 15:07
Кількість переглядів: 583

Відповідно до частини 5 статті 13 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.06.2016 № 150 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку», рішення виконавчого комітету Вільшанської селищної   ради  від 12.05.2023 року № 76 «Про проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку на території Вільшанської селищної територіальної громади» конкурсна комісія з призначення управителя багатоквартирного будинку повідомляє про проведення конкурсу з призначення управителя групи багатоквартирних будинків в смт Вільшанка щодо будинків, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком:

№ з/п

Адреса

Кількість поверхів

Рік введення будинку в експлуатацію

 

вулиця, провулок

№ будинку

 
 

1

2

3

4

5

 

1

вул. Гранітна 

4

2

1972

 

2

вул.1-го Травня

35

2

1981

 

3

вул.1-го Травня

37

2

1983

 

4

вул. Героїв Небесної Сотні

11

2

1938

 

5

вул. Героїв Небесної Сотні

15

2

1968

 

6

вул. Героїв Небесної Сотні

13

2

1968

 

7

вул. Героїв Небесної Сотні

16

2

1986

 

8

вул. Героїв Небесної Сотні

43

2

1980

 

9

вул. Героїв Небесної Сотні

36

2

1986

 

10

вул. Героїв Небесної Сотні

23

2

1972

 

11

вул. Героїв Небесної Сотні

34

2

1981

 

12

вул. Героїв Небесної Сотні

45

2

1983

 

13

вул. Лагонди, 26

26

2

1982

 

14

вул. Центральна

70

2

1938

 

15

вул. Центральна

72

2

1968

 

16

вул. Центральна

36

2

1968

 

17

вул. Центральна

18

2

1986

 

18

вул. Центральна

32

2

1980

 

19

вул. Центральна

54

2

1986

 

20

вул. Центральна

1

2

1972

 

21

вул. Центральна

21

2

1981

 

22

вул. Миру

57

2

1983

 

23

вул. Миру

17

2

1982

 

24

вул. Миру

55

2

1938

 

25

вул. Миру

59

2

1968

 

26

вул. Миру

69

2

1968

 

27

вул. Миру

67

2

1986

 

28

вул. Миру

56

2

1980

 

29

вул. Миру

76

2

1986

 

30

вул. Миру

63

1

2003

 

31

вул. ім.Сергія Крайтора

1

2

1967

 

32

вул. ім.  Сергія Крайтора

3

1

1967

 

1. Найменування, місцезнаходження організатора конкурсу:

Виконавчий комітет Вільшанської селищної ради, Голованівський район, Кіровоградська область, вул. Центральна, 40.

2. Посадова особа організатора конкурсу, уповноважена здійснювати зв’язок з учасниками:

Свічкарьова Алла Євгеніївна, начальник відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, благоустрою, екології, природних ресурсів та надзвичайних ситуації Виконавчого комітету селищної ради, секретар конкурсної комісії, тел. +380509479302, е-mail: vilshanskarada@ukr.net.

3. Інформація про мову, якою повинні бути складені конкурсні пропозиції:

Під час проведення конкурсу усі документи, що готуються організатором конкурсу, викладаються українською мовою.

Конкурсна пропозиція складається українською мовою.

У разі надання учасником будь-яких документів складених іноземною мовою, конкурсна пропозиція учасника повинна містити їх переклад українською мовою.

Текст перекладу повинен бути засвідчений підписом перекладача та печаткою учасника.

4. Примірний перелік складових послуги з управління багатоквартирним будинком:

1. Утримання спільного майна багатоквартирного будинку та прибудинкової території, в тому числі:

прибирання прибудинкової території;

прибирання сходових кліток;

прибирання підвалу, технічних поверхів та покрівлі;

технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем:

холодного водопостачання;

водовідведення;

зливової каналізації;

дератизація;

дезінсекція;

обслуговування димових та вентиляційних каналів;

технічне обслуговування мереж електропостачання та електрообладнання,

систем протипожежної автоматики та димовидалення,

а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем (у разі їх наявності);

прибирання і вивезення снігу, посипання частини при будинкової території, призначеної для проходу та проїзду, протиожеледними сумішами.

2. Поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку, в тому числі:

1) поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньо будинкових систем холодного водопостачання, водовідведення, теплопостачання та зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження, що розміщені на закріпленій в установленому порядку прибудинковій території (в тому числі спортивних, дитячих та інших майданчиків);

2) поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, систем протипожежної автоматики та димовидалення, а також інших внутрішньобудинкових інженерних систем (у разі їх наявності);

3. Оплата послуг щодо енергопостачання спільного майна багатоквартирного будинку, в тому числі освітлення місць загального користування і підвалів та підкачування води.

4. Винагорода управителю.

Примірний перелік складових послуги з управління багатоквартирним будинком визначено відповідно до частини третьої статті 11 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Зменшення чи розширення цього Примірного переліку можливе лише за об’єктивних умов експлуатації будинку та елементів зовнішнього упорядження, що розташованій на прибудинковій території.

Послуга з прибирання сходових кліток надається за згодою більшості мешканців будинку, тому по будинковий розрахунок вартості складових послуги з управління багатоквартирним будинком проводиться з врахуванням:

побудинкової вартості послуги без прибирання сходових кліток та побудинкової вартості послуги з прибиранням сходових кліток.

Ціна послуги, що включає економічно обґрунтовані витрати на утримання і проведення ремонту спільного майна у багатоквартирному будинку та його прибудинкової території, винагороду управителю з розрахунку на 1 кв. м. загальної площі об'єкта конкурсу буде оцінюватись з врахуванням вартості послуги без прибирання сходових кліток.

Мінімальна вартість ціни на послуги з управління багатоквартирним будинком прирівнюється до ціни діючого тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

5. Вимоги щодо якості надання послуги перелік робіт та періодичність їх надання.

До учасників конкурсу висуваються вимоги згідно Закону України “Про житлово-комунальні послуги” від 09.06.2018 № 2189-VIII, Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 р. № 712, переліку складових послуги з управління багатоквартирним будинком № з/п.

6. Перелік об’єктів конкурсу.

Технічна характеристика кожного об’єкта конкурсу Перелік багатоквартирних будинків (об’єкт конкурсу), щодо яких оголошено конкурс з призначення управителя, їх місцезнаходження та технічні характеристики наведено у додатку 1 до рішення виконавчого комітету селищної ради та в додатку 1 до конкурсної документації.

7. Кваліфікаційні критерії до учасників.

Для участі у конкурсі учасник повинен надати документи, що підтверджують його відповідність кваліфікаційним критеріям:

1) ціна послуги, що включає відповідно до статті 12 Закону України “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, зокрема, економічно обґрунтовані витрати на утримання і проведення ремонту спільного майна у багатоквартирному будинку та його прибудинкової території, винагороду управителю з розрахунку на 1 кв. м. загальної площі об’єкта конкурсу (розрахунок вартості надання послуг повинен бути проведений за кожною складовою Примірного переліку на кожний багатоквартирний будинок окремо);

2) рівень забезпеченості учасника конкурсу матеріально-технічною базою: - надається перелік спеціально обладнаних транспортних засобів, машин, механізмів, устаткування, які перебувають на балансі (в оренді), суб’єкта господарювання (у разі орендованої матеріально-технічної бази, термін оренди повинен бути не меншим терміну надання послуг);

3) наявність персоналу, що відповідає кваліфікаційним вимогам до професій працівників та має необхідні знання і досвід (з урахуванням договорів щодо залучення співвиконавців): - надається довідка за підписом керівника щодо наявності в штаті підприємства відповідних спеціалістів адміністративних та виробничих професій. Посади адміністративних професій мають бути на постійній основі - довідка у довільній формі про наявність та кількість працівників відповідної кваліфікації, стажу роботи у сфері житлово-комунального господарства, необхідні знання та досвід (з урахуванням договорів щодо залучення співвиконавців);

4) фінансова спроможність учасника конкурсу; - оригінал або нотаріально засвідчена копія довідки з обслуговуючого банку (банків) про відсутність (наявність) заборгованості за кредитами видана банком не раніше десятиденного терміну від дати розкриття пропозиції; - належним чином завірену органами копія балансу за останній звітний період; - належним чином завірена органом статистики копія звіту про фінансові результати за останній звітний період (учасник за результатами фінансово-господарської діяльності має бути прибутковим згідно із звіту про фінансові результати); - оригінал або нотаріально завірена копія довідки про відсутність заборгованості по сплаті податків та інших загальнообов'язкових платежів (зборів) суб’єкта господарювання; - для новоствореного підприємства довідка з банку про наявність коштів на рахунку в обсязі, що не менший заявленої ціни на управління багатоквартирними будинками, що вказані в об’єкті конкурсу не менше 1 місяця;

5) наявність досвіду роботи з надання послуг у сфері житлово-комунального господарства:

- належним чином засвідчена учасником копія документів, що підтверджують досвід роботи з надання послуг у сфері управління (обслуговування та утримання будинків та прибудинкових територій), за обсягами обслуговування не менше 50% від загальної площі будинків, вказаних у об’єкті, на який претендує конкурсант (відомості про досвід роботи (власний та/або засновників) у сфері надання житлово-комунальних послуг з визначенням кількості років, місяців досвіду роботи та з обов’язковим наданням копій підтверджуючих документів (договорів, рішень тощо)).

Учасник конкурсу має право крім передбачених конкурсною документацією подавати у складі конкурсної пропозиції інші документи, що підтверджують досвід роботи з надання послуг у сфері житлово-комунального господарства, рівень кваліфікації, знання та досвід персоналу (нагороди, дипломи, свідоцтва, сертифікати, рекомендації тощо), що не суперечить наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку” від 13.06.2016 року № 150.

Якщо кваліфікаційна частина конкурсної пропозиції не містить документів, які підтверджують відповідність учасника кваліфікаційним критеріям, або якщо ці документи не запевняють організатора конкурсу у тому, що учасник має необхідну кваліфікацію відповідно до усіх кваліфікаційних критеріїв і здатен виконати замовлення згідно з умовами конкурсної документації, така конкурсна пропозиція відхиляється.

Усі конкурсні пропозиції, які відповідають установленим кваліфікаційним критеріям, та за відсутності інших, передбачених законодавством та цією конкурсною документацією, підстав для їх відхилення, допускаються до оцінки.

8. Вимоги до конкурсних пропозицій.

Перелік документів, які подаються учасниками конкурсу для їх оцінювання.

Конкурсна пропозиція подається конкурсній комісії у запечатаному конверті, на якому зазначаються повне найменування і місцезнаходження організатора та учасника конкурсу, дата та час проведення конкурсу, контактні номери телефонів учасника конкурсу.

Конкурсна пропозиція пронумеровується, прошивається, підписується уповноваженою особою учасника конкурсу та скріплюється печаткою (за наявності) з позначенням кількості сторінок.

Реєстр документів є складовою конкурсної пропозиції.

Перелік документів, які подаються учасниками конкурсу для їх оцінювання:

заява, в якій зазначають:

фізичні особи-підприємці - прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків, серію та номер паспорту (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта);

юридичні особи - повне найменування, код за ЄДРПОУ;

витяг (виписка) з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців або копія свідоцтва про державну реєстрацію, засвідчена у встановленому порядку; копія довідки із статистики, що підтверджує відкриття відповідних видів діяльності, засвідчена відповідно до законодавства; копія статуту або іншого установчого документа, засвідченого відповідно до законодавства;

копія балансового звіту за останній звітній період;

довідка з податкової інспекції про відсутність (наявність) заборгованості по обов’язкових платежах у бюджет, дійсна на час подання пропозицій;

довідка довільної форми, що містить інформацію про матеріально-технічний потенціал підприємства (кількість транспортних засобів, обладнання, приладдя, які перебувають на балансі або знаходяться у користуванні підприємства/підприємця, тощо);

довідка довільної форми, що містить інформацію про наявність персоналу, його кваліфікацію та досвід роботи, у тому числі стаж роботи в учасника конкурсу;

довідка довільної форми, що містить інформацію про досвід роботи з надання послуг у сфері житлово-комунального господарства;

розрахунок вартості надання послуги з управління на кожний багатоквартирний будинок.

Ціна на послугу має складатися з витрат на утримання багатоквартирного будинку (утримання спільного майна та прибудинкової території), поточний ремонт спільного майна, оплату послуг стосовно спільного майна та винагороду управителеві з розрахунку на 1 кв.м. загальної площі (площі житлових та нежитлових приміщень) об’єкта конкурсу;

інші документи, які подаються за бажанням учасника конкурсу і містять відомості про рівень кваліфікації, знання та досвід персоналу (нагороди, дипломи, свідоцтва, сертифікати, рекомендації тощо).

Документи подаються в оригіналі або належним чином засвідчених копіях.

9. Критерії оцінки конкурсних пропозицій:

- ціна послуг – максимально 35 балів (чим нижча ціна послуги тим більший бал);

- рівень забезпеченості учасника конкурсу матеріально-технічною базою (наявність вантажного бортового автомобіля та автомобіля для чергової бригади) – максимально 15 балів;

- наявність персоналу, що відповідає кваліфікаційним вимогам до професій працівників та має необхідні знання та досвід (з урахуванням пропозицій щодо залучення співвиконавців) – максимально 15 балів;

- фінансова спроможність учасника конкурсу – 15 балів;

- наявність досвіду роботи з надання послуги у сфері житлово-комунального господарства – максимально 20 балів.

10. Терміни укладання договору.

Виконавчий комітет селищної ради протягом п’яти календарних днів з моменту підписання протоколу засідання конкурсної комісії приймає рішення про призначення управителя.

Протягом п’яти календарних днів з дня прийняття виконавчим комітетом селищної ради рішення про призначення управителя переможцем конкурсу укладається договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, відповідно до типового договору затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року № 712.

Договір про надання послуги за кожним багатоквартирним будинком, що входив в об’єкт конкурсу, строком на один рік від імені співвласників багатоквартирного будинку підписує уповноважена особа виконавчого комітету селищної ради, за рішенням якого призначається управитель.

Інформація про управителя, з яким укладено договір про надання послуги, доводиться до відома співвласників багатоквартирного будинку шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Вільшанської селищної  ради та в кожному конкретному будинку (на прибудинковій території), зокрема на інформаційних стендах у під’їздах будинків та біля них, відповідного оголошення.

Оголошення має містити інформацію про повне найменування (прізвище, ім’я, по батькові) управителя, його контактні телефони, номер та дату укладання договору, ціну послуги.

11. Порядок внесення змін та надання роз’яснень до конкурсної документації.

Процедура надання роз’яснень щодо конкурсної документації.

Учасник конкурсу має право не пізніше ніж за десять календарних днів до закінчення строку подання конкурсних пропозицій письмово звернутися до організатора конкурсу за роз’ясненнями щодо змісту конкурсної документації.

Організатор конкурсу повинен надати роз’яснення на звернення протягом трьох робочих днів з дня його отримання (письмово або на офіційному вебсайті).

У разі надходження двох і більше звернень про надання роз’яснення щодо змісту конкурсної документації організатор конкурсу проводить збори його учасників, з метою надання відповідних роз’яснень.

Про місце, час та дату проведення зборів організатор конкурсу повідомляє учасникам протягом трьох робочих днів.

Під час проведення зборів ведеться протокол, який надсилається протягом трьох робочих днів усім учасникам конкурсу.

Відсутність будь-яких запитань або уточнень стосовно змісту та викладення вимог конкурсної документації з боку учасників у встановленому порядку означатиме, що учасники повністю усвідомлюють зміст та вимоги цієї конкурсної документації Порядок проведення зборів з метою роз’яснення запитів щодо конкурсної документації.

У разі проведення зборів з метою роз’яснення будь-яких звернень щодо конкурсної документації організатор повинен забезпечити ведення протоколу таких зборів з викладенням у ньому всіх роз'яснень.

12. Дата огляду об’єктів конкурсу.

Доступ до об’єктів конкурсу та огляд будинків буде проводитись з понеділка по п’ятницю. У вихідні, святкові та неробочі дні огляд не проводиться.

Учасники конкурсу, що бажають взяти участь у огляді об’єкту конкурсу, письмово повідомляють про це осіб, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками конкурсу не пізніше як за день до огляду.

 

13. Способи, місце та кінцевий строк подання конкурсних пропозицій.

Конкурсна пропозиція подається щодо кожного об’єкта окремо.

У разі якщо об’єктом конкурсу визначено групу будинків, розрахунок ціни учасник конкурсу подає у складі конкурсної пропозиції на кожний багатоквартирний будинок, що входить до об’єкта конкурсу, окремо (з врахуванням вартості послуг з прибиранням сходових кліток/ та без прибирання сходових кліток).

Конкурсна пропозиція пронумеровується, прошивається, підписується уповноваженою особою учасника конкурсу та скріплюється печаткою (за наявності) із зазначенням кількості сторінок.

Конкурсна пропозиція подається особисто або надсилається поштою (рекомендованим листом з повідомленням про вручення) конкурсній комісії у конверті, на якому зазначаються повне найменування і місцезнаходження організатора та учасника конкурсу, дата та час передачі документів, а також згода на розкриття конверта з конкурсною пропозицією.

Місце подання конкурсних пропозицій:

вул. Центральна, 40, смт Вільшанка, Голованівський район, Кіровоградська область, 26600;

Кінцевий строк подання конкурсних пропозицій:

15 червня 2023 року до 17 год. 00 хв..

Конверти з конкурсними пропозиціями, що надійшли після закінчення строку їх подання, не розкриваються і повертаються учасникам конкурсу.

Учасник конкурсу має право відкликати власну конкурсну пропозицію або внести до неї зміни до закінчення строку подання пропозицій.

Конкурсні пропозиції реєструються конкурсною комісією у журналі обліку.

Конкурсна комісія підтверджує надходження конкурсної пропозиції та порядковий номер реєстрації пропозиції.

14. Місце, дата та час розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями.

Розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями відбудеться                               о 14 год 00 хв. 16 червня 2023 року,  за адресою:

вул. Центральна, 40, смт Вільшанка, Голованівський район, Кіровоградська область, 26600 (ІІ поверх, кабінет заступника селищного голови).

Розкриття конверта з конкурсною пропозицією може проводитися за відсутності учасника конкурсу або уповноваженої ним особи у разі його згоди.

Конкурс може бути визнаний таким, що не відбувся, в частині одного або декількох об’єктів конкурсу у разі:

відсутності конкурсних пропозицій;

відхилення всіх конкурсних пропозицій з підстав, передбачених пунктом 5 цього розділу.

У разі прийняття конкурсною комісією рішення про визнання конкурсу таким, що не відбувся, його організатор протягом трьох робочих днів з дня його прийняття письмово повідомляє про це всіх учасників конкурсу, що подали конкурсні пропозиції, оприлюднює таке рішення на своєму офіційному вебсайті та протягом десяти календарних днів розміщує на офіційному веб-сайті селищної ради оголошення про проведення конкурсу повторно і публікує в засобах масової інформації відповідне інформаційне повідомлення.

Усі рішення конкурсної комісії приймаються на засіданні у присутності не менш як половини її складу відкритим голосуванням простою більшістю голосів.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

Рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, який підписується усіма членами комісії, що брали участь у голосуванні.

15. Визначення переможця конкурсу та укладення договору.

Переможцем конкурсу визначається його учасник, що набрав максимальну кількість балів щодо об’єкта конкурсу.

У разі якщо у конкурсі взяв участь тільки один учасник і його пропозиція не була відхилена, він оголошується переможцем конкурсу.

Підписаний протокол засідання конкурсної комісії є підставою для прийняття виконавчим органом селищної ради протягом п’яти календарних днів з моменту його підписання рішення про призначення управителя.

Протягом п’яти календарних днів з дня прийняття виконавчим органом селищної ради рішення про призначення управителя з переможцем конкурсу укладається договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком.

Договір про надання послуги за кожним багатоквартирним будинком, що входив в об’єкт конкурсу, строком на один рік від імені співвласників багатоквартирного будинку підписує уповноважена особа виконавчого органу селищної  ради, за рішенням якого призначається управитель.

Інформація про управителя, з яким укладено договір про надання послуги, доводиться до відома співвласників багатоквартирного будинку шляхом розміщення на офіційному вебсайті органу місцевого самоврядування та в кожному конкретному будинку (на прибудинковій території), зокрема на інформаційних стендах у під’їздах будинків та біля них, відповідного оголошення.

Оголошення має містити інформацію про повне найменування (прізвище, ім’я, по батькові) управителя, його контактні телефони, номер та дату укладання договору, ціну послуги.

У разі відмови переможця конкурсу від підписання договору про надання послуги або не укладення договору з його вини у п’ятиденний строк з дня прийняття виконавчим органом селищної ради рішення про призначення управителя, конкурсна комісія може визначити переможцем учасника, що набрав максимальне число балів за оцінюванням з числа інших поданих конкурсних пропозицій, або оголосити повторний конкурс.

Відповідне рішення конкурсної комісії оформлюється протоколом, витяг з якого підписується головою та секретарем конкурсної комісії і надсилається протягом трьох календарних днів усім учасникам конкурсу.

16. До цієї конкурсної документації додається.

Перелік об’єктів конкурсу та технічна характеристика будинків, щодо яких оголошено конкурс з призначення управителя багатоквартирних будинків Вільшанської селищної ради (додаток 1).

 Зразок заяви на участь у конкурсі (додаток 2).

 Зразок конкурсної пропозиції (додаток 3).

 Учасник може надати додаткову інформацію, яку вважає за необхідне, або скласти зазначені додатки у довільній формі з обов’язковим наданням інформації, яка зазначена в наведених додатках.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь