Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи можуть отримати суб’єкти малого підприємництва компенсацію при працевлаштуванні безробітних з числа осіб з інвалідністю?

Дата: 22.05.2023 15:41
Кількість переглядів: 42

Так, можуть.

Суб’єктам малого підприємництва, які працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це передбачено  ч. 3 ст.27 Закону України “Про зайнятість населення”.

Компенсація виплачується за рахунок коштів, передбачених на такі цілі у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (у разі працевлаштування особи з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних).

Слід враховувати, що відповідно до пункту 9 Порядку компенсації суб’єктам малого підприємництва фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних на нові робочі місця, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338, виплата компенсації продовжується у разі зняття з працівника інвалідності. Також виплата продовжується, якщо працівнику встановлена інвалідність і він продовжує працювати.

Примітка. Зазначений матеріал є черговим в серії матеріалів, присвячених висвітленню норм вказаного Порядку. Попередній матеріал розміщений на нашій сторінці на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі   Facebook 15 травня 2023 року, перейдіть за посиланням https://is.gd/7pfiTK  

Ознайомитись з постановою Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 338 можна на урядовій вебсторінці http://surl.li/gypgf

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до Вільшанського відділу Голованівської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь