Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Яка інформація зазначається особою в заяві про надання статусу безробітного?

Дата: 28.06.2023 11:52
Кількість переглядів: 38

Статус зареєстрованого безробітного надається особі у день подання нею особистої заяви про надання такого статусу.  Це врегульовано статтею 43 Закону України “Про зайнятість населення” та пунктом 12 Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня                          2023 року № 446.

Наказом Державного центру зайнятості від 15 червня 2023 року № 86 затверджено форму заяви про надання статусу безробітного. Наказ Державного центру зайнятості від 06 жовтня 2023 року № 109, яким раніше була затверджена форма такої заяви, визнано таким, що втратив чинність.

У заяві про надання (поновлення) статусу безробітного висловлюється побажання особи про надання статусу безробітного, повідомляється про готовність та здатність приступити до роботи.

Значна частина інформації, викладеної в заяві, присвячена питанню повідомлення особою про те, що вона не має роботи, не зареєстрована як підприємець, не отримує різні види допомог (пенсію), що впливають на можливість надання статусу зареєстрованого безробітного.

 Також у заяві особа повідомляє про те, що вона ознайомлена з правами та обов’язками зареєстрованого безробітного. Особа підтверджує, що поінформована про обробку персональних даних.

Довідково. З іншою інформацією щодо надання статусу зареєстрованого безробітного можна ознайомитись на вебсторінці Державного центру зайнятості http://surl.li/ihwyr

Є питання сфери зайнятості - звертайтеся до Вільшанського відділу Голованівської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь