Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Легіонельоз – «хвороба кондиціонерів»

Дата: 13.07.2023 14:38
Кількість переглядів: 106

З приходом літа майже в кожному приміщенні починає працювати кондиціонер.  Його вважають  порятунком від спеки і задухи, це і комфорт, і зручність, і життєва необхідність.

Відмовитися від використання кондиціонера на сьогодні бачиться абсолютно неможливим, а тому зробити його експлуатацію максимально безпечною для здоров'я – завдання першорядної важливості. І справа тут зовсім не в протягу або сильному перепаді температур, а в маленькій бактерії - Legionella pneumophila.

         Ця бактерія викликає інфекцію легіонельоз, яка вкрай небезпечна, близько 20% випадків зараження призводять до смертельного результату. Поширена легіонелла повсюдно, на всіх континентах. Спалахам захворювання властива сезонна циклічність. Найчастіше центральна частина приладу стає розсадником легіонел.

        Інкубаційний період легіонельозу складає в середньому 5-7 днів. Описано цілий ряд клінічних форм прояву цієї інфекції, але найбільш вивчена легіонельозна пневмонія – захворювання, яке виникає при попаданні бактерій в легені людини.

        Першими симптомами легіонельозу є головний та м’язовий біль, слабкість, підвищення температури тіла до 39-40 градусів, сильний озноб. На другий-третій день розвиваються задуха, біль у грудях, кашель з кров’ю і слизом, нудота, блювота і діарея; зміна стану психіки. При м’якій формі хвороби, легені людини не страждають, а сама хвороба проявляється лише головним і м’язовим болем, лихоманкою і підвищенням температури. Такі симптоми зазвичай зникають протягом двох-п’яти днів.

        Найнебезпечнішим ускладненням легіонельозу є дихальна недостатність, яка часто призводить до летального результату.

        Аби отримувати від кондиціонерів користь, а не шкоду, спеціалісти радять регулярно чистити або замінювати повітряні фільтри. Їхнє пряме призначення — збір частинок пилу, плісняви, пилку і інших небажаних компонентів. Забруднений фільтр не здатний якісно затримувати частинки. Профілактичне обслуговування включає видалення бруду, цвілі і інших скупчень. Це не дасть шкідливим речовинам видуватися в приміщення. На допомогу-пробіотичний спрей air filter від ORGANICS. За допомогою обробки фільтрів спреєм ми заселяємо корисні мікроорганізми-пробіотики, які харчуються патогенною мікрофлорою і таким чином стримують розмноження бактерій, цвілі і грибів на тривалий період.

При цьому спрей виконує відразу кілька функцій:

  •  біологічне очищення
  •  знезаражування
  •  нейтралізація неприємного запаху.

 

        А тому, не ризикуйте: елементарна гігієна і профілактика допоможе уникнути ризику зараження і подарує здорову чистоту вашому будинку.

 

 

Голованівське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Кіровоградській області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь