Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

«єРобота»: як воєнні дії надихнули жительку Кіровоградщини на відкриття швейного ательє?

Дата: 31.07.2023 14:48
Кількість переглядів: 54

З початком повномасштабного вторгнення на територію України жителька Кіровоградщини Наталія Миколаївна Кудлюк разом з односельцями на волонтерських засадах почала відшивати захисникам одяг та амуніцію. Саме тоді жінка і спробувала свої сили у швейній справі на практиці. 

Наталія Миколаївна побачила, що цей напрям діяльності є наразі затребуваним, а тому вирішила розвити його у більшу площину – відкрити швейне ательє. Ательє надаватиме послуги з пошиття унікальних індивідуальних моделей одягу на замовлення або ремонту вже існуючого.

Грантерка розповіла, що свого часу займалася підприємницькою діяльністю і за цей час змогла розвити в собі такі навички, як здатність вести та надихати команду, здобула знання про фінанси й планування бюджету. Згодом пройшла не один курс із крою та шиття. А тому розпочинати власну справу не боялася, не вистачало лише фінансової підтримки. Водночас з місцевих медіа Наталія Кудлюк дізналася про дію грантової урядової програми «єРобота», яка дає можливість підприємцям не тільки створювати бізнес, а й розвивати вже існуючий.

Аби не гаяти часу, жінка подала заяву на участь у програмі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Дія, склала, на її погляд, вдалий  бізнес-план та презентувала його фахівцям Кіровоградського обласного центру зайнятості. У результаті отримала схвальне рішення, а отже – перемогу та шанс рухатися вперед.

«Я вдячна людям, які поруч зі мною. Саме вони волонтерили разом зі мною. Відтепер ми створимо потужну команду, яка буде надавати якісні послуги у швейному ательє. Завдяки програмі «єРобота» я зможу втілити свій бізнес-план у життя, офіційно найняти двох працівників на посади швачок-закрійників та сплачувати податки до місцевого бюджету», - зазначає Наталія Кудлюк.

Послуги ательє будуть доступні не лише місцевим жителям селища Вільшанка, а й матимуть значно ширшу аудиторію, оскільки його працівники планують брати замовлення на пошиття одягу онлайн за допомогою соцмереж.

На грантові кошти жінка планує закупити обладнання, меблі, тканину і фурнітуру для повноцінної та якісної роботи швейного ательє.

«До мрії лише рукою подати», – стверджує переможниця грантової програми та додає, що все залежить лише від нашого бажання. Чим сильніше наше бажання, тим ближчими до здійснення наших мрій.

Якщо ви також маєте бізнес-ідею, шукаєте фінансової підтримки та хочете дізнатися тонкощі програми «єРобота», звертайтеся по допомогу до фахівців Кіровоградського обласного центру зайнятості +38 (093) 478 70 81  або пишіть у Telegram-каналі.

Бажаєте самостійно дізнатися про умови надання гранту? Вам сюди.

Як подати заяву? Детальна інструкція на порталі ДІЯ.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь