Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи може машиніст екскаватора підвищити професійний розряд з використанням ваучера?

Дата: 15.08.2023 15:52
Кількість переглядів: 70

Так, може.

Необхідно зазначити, що наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 02 вересня 2020 року № 1689 затверджено професійний стандарт “Машиніст екскаватора”. Пунктом 2.3 вказаного стандарту визначено, наприклад, що машиністу екскаватора 4-го розряду для здобуття 5-го розряду потрібно підвищити кваліфікацію. Водночас необхідно мати стаж роботи за 4-м розрядом не менше 1 року. Також особа повинна мати професійну (професійно-технічну) освіту (або фахову передвищу освіту чи вищу освіту).

Тож, якщо машиніст екскаватора 4-го розряду належить до категорії громадян, яким може бути виданий ваучер, його підвищення кваліфікації для здобуття 5-го розряду може бути сплачено Державною службою зайнятості – професія “Машиніст екскаватора” належить до числа професій, які  включено до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Нагадаємо, що категорії громадян, які мають право на отримання ваучера, визначені в статті 30 Закону України “Про зайнятість населення”. До них належать, серед іншого, і внутрішньо переміщені особи працездатного віку (за відсутності підходящої роботи).

Ознайомитись з інформацією про отримання ваучера можна на спеціалізованій вебсторінці в мережі Інтернет https://voucher.dcz.gov.ua/

Довідково. Цей матеріал є черговим з низки запитань-відповідей щодо отримання ваучерів на навчання. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook 04 серпня 2023 року (http://surl.li/jthmo )

Є інші питання сфери зайнятості? Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь