Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Чи можуть іноземці перебувати на службі в органах місцевого самоврядування на підставі дозволів Державної служби зайнятості?

Дата: 15.08.2023 15:53
Кількість переглядів: 19

Ні, не можуть.

Іноземці та особи без громадянства (далі – іноземці) не можуть призначатися на посаду або займатися трудовою діяльністю, якщо, згідно із законодавством, призначення на відповідну посаду або провадження відповідного виду діяльності пов’язане з належністю до громадянства України. Це врегульовано  ч.5 ст. 42 Закону України По зайнятість населення.

Право на службу в органах місцевого самоврядування мають громадяни України (ст.5 Закону України від 07 червня 2001 року № 2493-III Про службу в органах місцевого самоврядування).

Тож іноземці не можуть призначатися на службу в органах місцевого самоврядування – ні безпосередньо, ні на підставі дозволів на застосування праці іноземців, що видаються Державною службою зайнятості.

Примітка. Закон України від 07 червня 2001 року № 2493-III втратить чинність з дня набрання чинності Законом України від 02 травня 2023 року № 3077-IX Про службу в органах місцевого самоврядування. Ця подія відбудеться через 6 місяців з дня його опублікування (опубліковано 20 липня 2023 року), але не раніше ніж через 6 місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Слід зазначити, що статтею 18 Закону України від 02 травня 2023 року  3077-IX теж передбачено, що право на службу в органах місцевого самоврядування мають повнолітні громадяни України.

Закон України від 02 травня 2023 року № 3077-IX на парламентській вебсторінці за посиланням https://is.gd/HjYUiZ

Є питання щодо застосування в Україні праці іноземців? Телефонуйте за номером  (044) 244 94 92 або завітайте на сайт обласного центру зайнятості за посиланням  https://is.gd/quBMsx

Виникають інші питання, пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості https://is.gd/MvNvro  
 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь