Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

На Кіровоградщині стартувала інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен»

Дата: 15.09.2023 10:53
Кількість переглядів: 71

«Робота для ВПО: ти потрібен!» – саме під таким гаслом стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія, метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в громади.

Інформаційна кампанія ініційована Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки Державного центру зайнятості та обласних військових адміністрацій і триватиме упродовж вересня - жовтня 2023 року.

Місія кампанії – посилити комунікації між Державною службою зайнятості, органами влади та місцевого самоврядування, іншими  інституціями, які опікуються внутрішньо переміщеними громадянами, заради ефективної інтеграції ВПО у громади, створення нових робочих місць для їх працевлаштування,  стимулювання незайнятих громадян до пошуку роботи, а головне – підвищити рівень обізнаності ВПО про реалізацію активних програм сприяння зайнятості населення.

Кампанія передбачає проведення різнопланових заходів, аби збільшити кількість працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб в рази.

Про можливості Державної служби зайнятості – під час інформаційної кампанії.  Що може запропонувати Державна служба зайнятості задля прискорення адаптації переселенців на ринку праці? Для прикладу, фахівці служби зайнятості проводять комплекс заходів щодо стимулювання незайнятих громадян у пошуку роботи, інформування про актуальні вакансії та активні програми сприяння зайнятості, в тому числі професійного навчання, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних громадян. Для зайнятого населення державна служба зайнятості пропонує професійне навчання за ваучером. Наразі перелік професій, за якими можна навчатися за ваучером, складає 123 одиниці.

Для охочих мати власний бізнес або розвивати діючий у поміч державні програми, у т.ч. «єРобота». Все про мікрогрант та які кроки необхідно зробити для успішного початку або розвитку бізнесу за посиланням  Корисна інформація про отримання мікрогрантів у телеграм-каналі: єРобота | Державна підтримка підприємництва

Є питання? Ми на зв’язку! Контакти тут. Пишіть у Телеграм Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград 

Інформація про заходи, що проходитимуть у рамках кампанії, тут.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь