Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

15 вересня 2023 року під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Вільшанської селищної ради Ярослава Мельника відбулося засідання виконавчого комітету селищної ради

Дата: 15.09.2023 15:47
Кількість переглядів: 55

За результатами розгляду  членами виконкому опрацьовано та прийнято 13 рішень:

 

 

        Затверджено мережу закладів освіти, класів, та учнів у них на 2023/2024  навчальний рік. Всього класів 57, в них 1016 учнів.

Мережа закладів загальної середньої освіти складається:

Вільшанський ліцей  та її філія - 33 класи, в них 674 учнів;

Березовобалківська гімназія імені Т.Г.Шевченка, до якої входять шість філій, -17 класів, в них 259 учнів;

Добрянська гімназія – 7 класів, в них 83 учнів.

 

        Заклади дошкільної освіти -8:  Вільшанський  ЗДО,          Осичківський дошкільний підрозділ Вільшанського ЗДО; Добрівський дошкільний підрозділ,  Маловільшанський дошкільний підрозділ Вільшанського ліцею; Добрянський дошкільний підрозділ  Добрянської гімназії;    Березовобалківський дошкільний підрозділ, Залізничнівський дошкільний підрозділ, Йосипівський дошкільний підрозділ Березовобалківської гімназії імені Т.Г.Шевченка

Один заклад позашкільної освіти - Вільшанський центр дитячої та юнацької творчості, в якому діють напрямки: Художньо-естетичний; Військово-патріотичний; Науково-технічний; Еколого-натуралістичний; Туристсько-краєзнавчий; Соціально-реабілітаційний. Всього 8 груп, в яких навчатимуться 420 вихованців.

Один заклад позашкільної освіти – Вільшанський міжшкільний навчально-виробничий комбінат Вільшанської селищної ради. Передбачено напрямки: «Автосправа»  - 5 груп, в них 111 учнів та «Кулінарія» - 3 групи , в них 36 учнів.

Затверджено  списки дітей  і підлітків шкільного віку. Всього по загальносвітніх закладах громади рахується 1014 учнів, з них 1-4 класи – 364 учнів; 5-9 класи, в них 503 учнів та 9-11 класи, в них 147 учнів.

Заслухано інформацію про результати проведеної перевірки стану здійснення виконавчими органами Вільшанської селищної ради делегованих повноважень органів виконавчої влади «Повноважень у сфері соціального захисту населення» стаття 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», проведеної заступником начальника управління соціального захисту населення Голованівської районної військової адміністрації Людмилою Пашенюк, за  І півріччя 2023 року. Порушень не виявлено.

Прийняті рішення щодо: надання одноразової матеріальної щорічної допомоги учасникам бойових дій; про надання одноразової матеріальної допомоги пораненим військовослужбовцям; про надання матеріальної допомоги на поховання.

З метою сприяння реалізації громадянських і політичних прав внутрішньо переміщених осіб, залучення їх до процесу розроблення нормативних актів та контролю за їх виконанням, утворено Раду з питань внутрішньо переміщених осіб при Вільшанській селищній територіальній громаді, до складу якої входять 18 осіб, з яких чисельність представників виконавчих органів селищної ради  становить шість осіб, внутрішньо переміщених осіб - дев'ять осіб та представників громадських об'єднань, які провадять діяльність у сфері забезпечення та захисту прав внутрішньо переміщених осіб, - три особи. Головою Ради з питань внутрішньо переміщених осіб затверджено НОВІЦЬКУ Росину Олегівну.

Внесено зміни до інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, в Вільшанській селищній раді та її Виконавчому комітеті.

Надано дозвіл  на видалення зелених насаджень на прибудинковій території за адресою: вул. Миру, 75, смт Вільшанка поблизу приватного домогосподарства та за адресою: вул. Миру, 64, смт Вільшанка.

Присвоєно  адресу об’єкту нерухомого майна за межами населеного пункту смт Вільшанка

Внесено зміни до  складу комісії з перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, скверів, бульварів тощо) та демонтажу пам’ятних знаків та пам’ятників у населених пунктах Вільшанської селищної територіальної громади,  затвердженої рішенням виконавчого комітету Вільшанської селищної ради, та Робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення).

         Особливу увагу було приділено питанню підготовки установ, організацій комунальної власності та комунальних підприємств Вільшанської селищної ради до опалювального сезону 2023/2024 року. Заплановані заходи з підготовки господарського комплексу громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 року станом на 10 вересня 2023 року виконано на 90%. 

        Керівникам установ, організацій та комунальних підприємств Вільшанської селищної ради доручено до 15 жовтня 2023 року забезпечити 100%  виконання заходів з підготовки об’єктів соціальної сфери та навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 року на території селищної ради.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь