Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Відбулася позачергова сесія

Дата: 04.10.2023 14:42
Кількість переглядів: 104

04 жовтня 2023 року відбулася позачергова сорок п’ята сесія селищної ради восьмого скликання. Пленарне засідання сесії ради відповідно до статей 42, 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» пройшло під головуванням секретаря селищної ради Сергія Пироженка. У роботі пленарного засідання сесії взяли участь 13 депутатів селищної ради. Відповідно до статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сесію ради визнано повноважною.

На пленарному засіданні були присутні заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Ярослав Мельник, керуюча справами (секретар) Виконавчого комітету селищної ради Надія Іванець, працівники структурних підрозділів та виконавчих органів селищної ради.

Порядком денним передбачалося 3 питання та питання «Різне».

Потреба у проведенні позачергової сесії виникла в зв’язку з надходженням до Вільшанської селищної ради від Кіровоградської обласної військової адміністрації листа від 29.09.2023 року № 01-18/1098/0.3 щодо збільшення суми співфінансування з селищного бюджету (у розмірі 500,812 тис.гривень) для реалізації проєкту: «Капітальний ремонт протирадіаційного укриття Вільшанського ліцею Вільшанської селищної ради за адресою: 26600, Кіровоградська область, Голованівській район, смт Вільшанка, вул. Миру, 37».

Відповідно депутатами селищної ради підтримано запропоновані проекти рішень:

«Про внесення змін до рішення селищної ради від 16.12.2022 року № 823 «Про бюджет Вільшанської селищної територіальної громади на 2023 рік» 11531000000 (код бюджету)», яким заплановано проведення перерозподілу видатків бюджету у межах загального обсягу бюджетних призначень по галузі «Освіта» для забезпечення співфінансування;

«Про надання дозволу на укладення Договору суперфіцію на користування земельною ділянкою», яким передбачено укладення договору суперфіцію між селищною радою та департаментом капітального будівництва Кіровоградської обласної військової адміністрації - замовником будівельних робіт. Даний договір необхідний замовнику будівельних робіт для отримання дозволу на початок виконання будівельних робіт по об’єкту будівництва вищезазначеного проєкту.

Прийнято рішення про включення в перелік майна комунальної власності Вільшанської селищної територіальної громади підвальне приміщення житлового будинку, розташованого за адресою: 26600 вул. Центральна, 32, смт Вільшанка, Голованівський район, Кіровоградська область, з метою забезпечення достатньою кількістю місць для укриття працівників та учнів Вільшанського ліцею Вільшанської селищної ради та мешканців житлового будинку. Зазначене підвальне приміщення відповідно до книги обліку споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів Вільшанської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області належить до найпростіших укриттів.

Прийняте рішення є підставою для реалізації механізму з дотримання процедури передбаченої чинним законодавством України щодо оформлення речового права на нерухоме майно для подальшого набуття права на проведення заходів з приведення найпростішого укриття у відповідність до вимог Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту, виключення таких споруд із фонду та ведення його обліку та вимог державних будівельних норм, які встановлюють основні положення щодо проєктування захисних споруд цивільного захисту та споруд подвійного призначення, призначених для укриття населення.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь