Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

«Скажи чесно, ти як?»: переможемо виклики війни разом

Дата: 02.10.2023 15:50
Кількість переглядів: 55

Тривожні думки не дають спати? Не знаєте, як зупинити паніку? Що робити, якщо нічого не хочеться? Відповіді на ці та багато інших запитань є завдяки програмі ментального здоров’я «Ти як?». Її мета – навчити українців піклуватися про своє ментальне здоров’я та показати інструменти, які допоможуть подолати тривогу.

Усе більше організацій долучаються до цієї програми, аби згуртуватися та разом пройти усі складнощі, що постають зараз перед українцями.

До прикладу, у філіях Кіровоградського обласного центру зайнятості та їхніх структурних підрозділах уже проводяться тренінги «Базовий курс самодопомоги та первинної підтримки у кризових ситуаціях», що допомагають безробітним громадянам розвинути навички, які сприяють збереженню ментального здоров’я та ефективному подоланню стресових ситуацій.

 «Одна з практик, що застосовують фахівці, – Ізраїльська техніка «BASIC Ph». Модель «BASIC Ph» – це своєрідний «міст над прірвою», що допомагає людині «вирости» з кризової ситуації, «з’єднати» її внутрішнє Я та зовнішній світ.

Це модель подолання стресу та пошуку внутрішньої стабільності для людини. Зокрема на заходах можна також отримати знання про інструменти для подолання стресу, аналогічно до того, як природні стихії (повітря, вода, земля, вогонь) впливають на нашу психіку.

За словами учасників заходу, що пройшов у рамкам Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Знам’янському управлінні Кропивницької філії обласного центру зайнятості, вправи, які вони проводять разом з фахівцями, допомагають їм зрозуміти свої сильні та слабкі сторони, тим самим посилюючи і збагачуючи свої сили та ресурси в ситуаціях, коли людина вибита з колії та втратила ґрунт під ногами.

Хочете опанувати прийоми психологічної безпеки та отримати дієві способи зняття стресу? Бажаєте навчитися «відбивати» несприятливі зовнішні та внутрішні впливи на власне життя? Завітайте на профконсультаційні групові заходи, їх графіки можна переглянути за посиланням.

Маєте інші питання сфери зайнятості? Телефонуйте, контакти тут. Або пишіть нам у Телеграм-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград

Все про кампанію «Ти як?» за посиланням.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь