Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Захисниця України - Світлана Полтава загинула внаслідок ворожого авіа удару

Дата: 19.10.2023 15:00
Кількість переглядів: 209

15 жовтня 2023 року виконуючи бойове завдання із захисту Батьківщини, внаслідок авіа удару зі сторони противника по місцю розташування особового складу медичної роти в Ізюмському районі Харківської області загинула захисниця України, старший солдат, санітар лікувального відділення медичної роти, мешканка с. Вівсяники – Полтава Світлана Анатоліївна.

Народилася майбутня захисниця 29 червня 1974 року в м. Первомайськ Миколаївської області. З 1981 по 1989 роки навчалася в школі, спочатку в м. Первомайськ, а з 1982 року в Вівсяниківській загальноосвітній школі Вільшанського району. Після закінчення школи отримала освіту «Швея мотористка» в СПТУ № 22 м. Первомайськ Миколаївської області. Якийсь час працювала за фахом в м. Первомайськ. Свою долю зустріла в с. Вівсяники. В 1995 році взяла шлюб з Полтавою Сергієм Миколайовичем, з яким народили п’ятеро дітей.

Доля різними барвами відображалася на житті Світлани, було важко, але вона знаходила можливість і сили жити та виховувати своїх дітей. З 1995 по 2014 рік Світлана працювала соціальним працівником відділення соціальної допомоги вдома, де допомагала одиноким літнім людям по господарству. Потім - ферма, місцевий ФАП. В 2017 році нею було прийнято рішення йти на фронт та стати в нагоді на захисті східних рубежів нашої країни. Несла Світлана військову службу за контрактом в Збройних Силах України з 2017 по 2023 рік, де в 2021 році вдруге його поновила.

Військова була санітар лікувального відділення медичної роти. Була в бою, витягувала поранених з поля боя, супроводжувала їх до госпіталю. Виконувала свою роботу на відмінно, за що мала повагу та авторитет серед побратимів. Вчителька Світлани, Шпілівенко Валентина Іванівна, згадує про неї з ніжністю і теплом, описуючи як сильну жінку та люблячу маму….

Для Вільшанської громади це болюча втрата, а для родини Світлани -невимовна. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної та безповоротної втрати військовослужбовиці, захисниці України – Полтави Світлани Анатоліївни. Поділяємо горе родини та підтримуємо у годину скорботи. 

Вічна слава і пам'ять Світлані!

Герої не вмирають!

 

Про коридор шани під час зустрічі кортежу з домовиною Захисниці України, дату, час та місце проведення траурної церемонії повідомимо пізніше.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь