Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Зустрілися, щоб навчитися

Дата: 27.10.2023 13:23
Кількість переглядів: 122

В умовах цифрової трансформації соціальної сфери  системне навчання та підвищення кваліфікації є пріоритетним напрямком роботи фахівців, які працюють у даному напрямку.

Наразі відділом соціального захисту населення Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради надаються 46 видів допомог, з них шість, зокрема, через Єдину інформаційну систему соціальної сфери (далі - ЄІССС), практичне впровадження якої розпочато близько двох місяців тому. Ця комплексна система призначена для автоматизації всіх напрямків соціальної підтримки всіма інституціями соціальної сфери в межах єдиного інформаційного середовища та технологічної платформи.

Так, із застосуванням програмного забезпечення ЄІССС призначаються, нараховуються та виплачуються такі види допомог:

1. Допомога на дітей одиноким матерям;

2. Допомога при усиновлені дитини;

3. Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

4. Допомога на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжі вродженні вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність (допомога на дітей, хворих на тяжкі захворювання, яким не встановлено інвалідність);

5. Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям;

6. Державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.    

На території населених пунктів Вільшанської селищної територіальної громади надання окремих послуг соціального спрямування здійснюють головні спеціалісти з організації забезпечення потреб населення с. Березова Балка, с. Бузникувате, с. Вівсяники, с. Добре, с. Добрянка, с. Дорожинка, с. Йосипівка, с. Коритно-Забузьке, с. Куца Балка, с. Мала Вільшанка, с. Плоско- Забузьке, с. Станкувате, с. Чистопілля відділу загально-організаційної роботи та звернень громадян Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради. Відповідно їхня робота також безпосередньо пов’язана з роботою в відповідних програмах.

Для вирішення ряду питань, узгодженості дій, з метою підвищення рівня знань та надання практичної допомоги відбулася нарада-навчання між працівниками соціального захисту населення та головними спеціалістами з організації потреб населення Виконавчого комітету селищної ради.

За результатами навчання головні спеціалісти отримали свою порцію вмінь та навичок, застосування яких покращить результативність роботи на місцях та залишить задоволеними заявників.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь