Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Проведено нараду щодо особливостей завершення бюджетного періоду 2023 року та формування бюджетних запитів на 2024 рік

Дата: 08.11.2023 15:36
Кількість переглядів: 120

8 листопада 2023 року під головуванням секретаря селищної ради Сергія Пироженка, за участю керуючої справами (секретаря)  виконавчого комітету селищної ради Надії Іванець, начальника Відділу фінансів та економічного розвитку селищної ради Лариси Кірової відбулася нарада з керівниками установ та закладів бюджетної сфери Вільшанської селищної територіальної громади.

Порядком денним наради передбачалося одне питання - «Про стан виконання місцевого бюджету за січень – вересень 2023 року, особливості завершення бюджетного періоду 2023 року та завдання для формування бюджетних запитів на 2024 рік».

Розпочав нараду секретар селищної ради Сергій Пироженко, який довів присутнім питання порядку денного та наголосив, що основним завданням для забезпечення виконання своїх основних функцій та здійснення першочергового їх забезпечення фінансовими ресурсами є чітке дотримання бюджетного та податкового законодавства. Також відмітив, що при цьому має бути безумовне дотримання вимог законодавчих та нормативних актів під час планування та виконання бюджету селищної територіальної громади.

Начальник Відділу фінансів та економічного розвитку селищної ради Лариса Кірова проінформувала про стан виконання місцевого бюджету за січень  - вересень 2023 року. Посадовиця зазначила, що, не зважаючи на позитивні показники виконання дохідної частини бюджету Вільшанської селищної територiальної  громади  у  поточному  перiодi  2023 року, з метою недопущення виникнення кредиторської та дебіторської заборгованості за результатами виконання кошторисів за 2023 рік необхідно забезпечити оперативний контроль за реєстрацією та виконанням бюджетних зобов’язань, вжити необхідних заходів та прийняття управлінських рішень щодо забезпечення фінансовими ресурсами першочергових видатків в повному обсязі. З метою своєчасного формування проекту бюджету на 2024 рік головним розпорядникам коштів селищного бюджету забезпечити обґрунтовані розрахунки за кожним кодом економічної класифікації видатків, впорядкування фінансових зобов'язань з реальними можливостями місцевого бюджету. Враховуючи зміни до податкового та бюджетного законодавства при плануванні видатків на 2024 рік визначити пріоритетні напрями діяльності для забезпечення виконання своїх основних функцій.

За результатами наради керівникам установ та закладів бюджетної сфери Вільшанської селищної ради надано відповідні протокольні доручення.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь