Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

На Вільшанщині відзначено День Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2023 09:46
Кількість переглядів: 97

21 листопада 2023 року в смт Вільшанка біля погруддя великого Кобзаря зібралися керівництво Вільшанської селищної ради та трудові колективи селищної ради, аби відзначити подію, яка змінила хід історії всієї країни і всього нашого народу – 10-ту річницю початку Євромайдану та Революцію Гідності. Сьогодні усією Україною шириться гасло: Заряджені Гідністю і Жагою Свободи!

Десять років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшло кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою  незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадного вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.

Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як наріжних для українського суспільства, для українського народу, яким слід пишатися!

Урочисте зібрання, присвячене Дню Гідності та Свободи розпочато під звуки державного гімну. Ведуча  розповіла учасникам зібрання про події тих років, а потім запросила вшанувати хвилиною мовчання всіх, хто загинув на майдані, відстоюючи Гідність і Свободу, захисників і захисниць, які боронили нашу Україну у страшній російсько-українській війні та повернулися додому «на щиті».

Керівництвом громади здійснено покладання квітів до погруддя Шевченка Т.Г., Алеї пам’яті загиблим воїнам АТО та Дошки пам`яті загиблим землякам «Честь і слава героям України»


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь