Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Які різновиди податків враховуються в рахунок сплати мікрогранту?

Дата: 30.11.2023 15:26
Кількість переглядів: 43

Пунктом 20 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 (далі – Порядок), визначено, що, у разі коли отримувачем мікрогранту протягом трирічного строку реалізації підприємницького проєкту сплачено податки та збори, єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за працівників, працевлаштованих на умовах Порядку, у сумі, що є меншою, ніж отриманий мікрогрант, різниця між сумою мікрогранту та сплаченими податками і зборами, єдиним внеском за працевлаштованих працівників повертається отримувачем не пізніше останнього робочого дня місяця, в якому спливає трирічний строк реалізації проєкту.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року № 1157, що набрала чинності 11 листопада 2023 року, внесено зміни до Порядку, у тому числі до пункту 20. Визначено, що до фактично сплачених податків і зборів належать податок на прибуток підприємств, екологічний податок, рентна плата, єдиний податок, податок на доходи фізичних осіб, сплачений з доходу, отриманого від провадження господарської діяльності такої фізичної особи, та податок на доходи фізичних осіб, сплачений за працевлаштованих згідно з Порядком працівників. До фактично сплаченого єдиного внеску належить єдиний внесок, сплачений за працевлаштованих згідно з Порядком працівників.

Аналогічне уточнення внесено також до Порядку надання грантів на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, затвердженого вищевказаною постановою № 738.

Примітка. Цей матеріал є продовженням з висвітлення на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook матеріалів щодо урядової постанови № 1157 (перший матеріал розміщено                                       14 листопада 2023 року, посилання тут http://surl.li/nfmkm ).

Постанова Кабінету Міністрів України від 07 листопада 2023 року № 1157 http://surl.li/nfmiw

З іншими змінами до Порядку можна ознайомитись на урядовому вебпорталі за посиланням  http://surl.li/mxyif

Є питання щодо запровадження підприємницької діяльності за урядовим проєктом «єРобота»? Звертайтеся до обласного центру зайнятості за телефоном                   +38 (093) 478 70 81. Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь