Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

До відома жителів Вільшанщини

Дата: 30.11.2023 16:50
Кількість переглядів: 113

Щодо вашого невдоволення та претезій до якості розчистки доріг від снігу Вільшанська селищна рада повідомляє наступне:

1. Автодороги Т1208 Пушково – Вільшанка – Добровеличківка, О120203 Плоско-Забузьке – Йосипівка – Первомайськ та О120205 Тишківка – Калмазове – Первомайськ згідно з договором з Агенством автомобільних доріг обласної військової адміністрації обслуговується ДП «Кіровоградоблавтодор» та знаходиться в зоні відповідальності філії «Маловисківський райавтодор» ДП «Кіровоградський облавтодор».

Відповідно, з юридичної точки зору, селищна рада взагалі не повинна розчищати від снігу вказані дороги та не має права витрачати на них кошти (так зробила Побужська селищна рада на відрізку автодороги Т1208 на території Сухоташлицького старостинського округу).

2. Але через технічну неспроможність Добровеличківського дорожньо-ремонтного пункту філії «Маловисківський райавтодор» ДП «Кіровоградський облавтодор» забезпечити розчистку доріг державного та обласного значення на території селищної ради (26 та 29 листопада присилали на Т1208 по 1 одиниці техніки, непридатної до розчистки високого снігу) та, враховуючи важливість даних доріг для життєзабезпечення громади, Виконавчим комітетом селищної ради відповідно до рішення селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій організовано виконання даних робіт із залученням спецтехніки місцевих сільгоспвиробників.

Всього працювало 16 одиниць техніки, на заправку якої Виконавчим комітетом селищної ради витрачено 2000 л дизельного пального.

При цьому сільгосппідприємства відмовились навіть від компенсації витраченого пального, а фермери – власники бульдозерів працювали фактично на волонтерських засадах на власному пальному, яке потім селищна рада компенсує.

І працювали всі в надважких умовах: мороз, вітер, снігопад і перемети по 1 м. Особливо в ніч з 26 на 27 листопада, коли доводилось працювати з відкритими дверима тому, що через інтенсивний сніг видимість була майже нульова.

Ми всі повинні цим хлопцям дуже дякувати.

3. У зв’язку з тим, що всі наявні сили та засоби були задіяні на розчистці від снігу центральних доріг, залишились не розчищеними деякі вулиці і провулки в населених пунктах. На них просто не вистачило сил та часу.

4. Тому, зважаючи на вищесказане, очевидно, що критична ситуація з розчисткою доріг від снігу виникла не через безгосподарність селищної ради, а через нездатність виконувати свою роботу Укрвтодором.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь