Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Ваучер на навчання: які зміни відбулися у законодавстві?

Дата: 21.12.2023 10:03
Кількість переглядів: 22

Нагадаємо, що правові підстави видачі ваучерів регулюються статтею 30 Закону України «Про зайнятість населення» та Порядком видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України         від 20 березня 2013 року № 207.

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 грудня 2023 року № 1264 (набрала чинності 6 грудня 2023 року) внесено зміни до вказаного Порядку. Цими змінами, серед іншого, визначено, що особи, яким присвоєно/підтверджено повну та/або часткову професійну кваліфікацію, здобуту шляхом неформальної чи інформальної освіти, визнано професійну кваліфікацію, здобуту в іншій країні, можуть отримати ваучер для перепідготовки за робітничою професією чи підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями. Врегульовані також питання подання відповідних документів щодо цієї категорії громадян.

Також визначено, що заява для видачі ваучера (з документами та/або необхідними відомостями) може бути подана в електронній формі з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (за наявності технічної можливості).

Постанова Кабінету Міністрів України від 01 грудня     2023 року № 1264 доступна на урядовій вебсторінці http://surl.li/nyxuv

Все про ваучер, перелік професій, спеціальностей для навчання, за якими може бути виданий ваучер, на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/feqeq

Подати онлайн-заявку на отримання ваучера можна прямо зараз https://voucher.dcz.gov.ua/

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь