Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Сьогодні Вільшанщина прощалася із військовослужбовцем, захисником України, Героєм – Антосєвим Андрієм Олександровичем

Дата: 08.01.2024 15:15
Кількість переглядів: 121

Сьогодні, 08 січня жителі Вільшанщини провели з почестями в останню дорогу жителя с. Калмазове, земляка, захисника України, головного сержанта Збройних Сил України Антосєва Андрія Олександровича.

Андрій Олександрович народився 24 вересня 1974 року у с. Агрономне Арбузинського району Миколаївської області.

Його дитинство та шкільні роки минули у с. Калмазове. Після закінчення 8 класів Калмазівської школи, у 1988 році пішов навчатися до професійного технічного училища № 9 м. Миколаїв, де здобув професію столяра.

Наприкінці 1993 року був призваний до лав Збройних Сил України. Проходив строкову військову службу в Криму. За старанне та сумлінне виконання службових обов`язків під час служби отримав звання сержанта та обіймав посаду командира відділення радіолокаційної станції ракетних військ і артилерії.

Після закінчення військової служби, повернувшись додому, з 1995 року по 2008 рік працював монтером колії на залізничній станції у селищі міського типу Підгородня Миколаївської області.

У 1997 році одружився з Наталією Олександрівною. Відразу після одруження у подружжя народився син Микола, а пізніше донька Катерина. Разом з дружиною облаштовували свій побут, виховували дітей, займалися домашнім господарством.

Андрій Олександрович не боявся роботи та намагався забезпечити сім`ю всім необхідним, працював на різних підприємствах та різних посадах: охоронником, сторожем, трактористом, механізатором зрошувальних систем.

Як справжній чоловік мав своє захоплення, був затятим рибалкою.

12 липня 2023 року мобілізований Голованівським РТЦК та СП для проходження військової служби. Був направлений до військової частини А 4718 та обіймав посаду командира бойової машини – командира відділення механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.

29 грудня 2023 року в бою за Україну, її свободу та незалежність, внаслідок танкового обстрілу біля с. Кліщіївка Бахмутського району Донецької області, прийнявши свій останній бій Андрій Олександрович загинув, залишившись відданим військовій присязі на вірність служінню українському народові, до кінця мужньо виконавши свій військовий обов`язок.

Чудовий сім`янин, люблячий чоловік, турботливий батько та син, вірний друг, надійний побратим, щира та добра людина, патріот своєї держави – це не компліменти, це риси, які були притаманні Андрію Олександровичу.

«Рибак. Гарний був чоловік і завжди на позитиві» - так охарактеризував його один із побратимів.

Якби не війна у нього була б можливість залишатися вдома, жити мирним життям, виховувати з дружиною дітей, працювати та займатися звичними буденними справами. Але, як справжній чоловік, він обрав шлях захисника, за спиною якого залишилися мати, дружина, діти, рідні та близькі йому люди.

Від імені жителів Вільшанської громади, виконавчого комітету селищної ради та депутатського корпусу в цей гіркий час висловлюємо щирі співчуття матері, дружині, дітям, рідним, близьким та друзям з приводу передчасної загибелі нашого земляка та Героя – Антосєва Андрія Олександровича.

Низький уклін та світла пам`ять Герою, який в тяжкий, історичний та доленосний час для нашої держави став на захист її суверенності та незалежності.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь