Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

З неповнолітнім суб’єктом пробації проведено просвітницький захід «Людина у світі законів»

Дата: 11.01.2024 11:01
Кількість переглядів: 45

04 січня 2024 року виконуючою обов’язки начальника Голованівського  районного сектору № 4  філії Державної установи  «Центр пробації» в Кіровоградській  області Оксаною Степаненко спільно із завідувачем Служби у справах дітей Вільшанської селищної ради Наталією Ярутою та інспектором з ювенальної превенції сектору превенції Голованівського РВП ГУНП в Кіровоградській області молодшим лейтенантом поліції Вікторією Шевченко було проведено консультативну бесіду із неповнолітнім суб’єктом пробації на тему «Людина у світі законів».

Вікторія Сергіївна розповіла, що правові знання сприяють правильному розумінню суспільних явищ, сприяють розвитку соціальної активності, дають можливість вірно орієнтуватися в житті, визначати межу між дозволеним і забороненим, вибирати законні шляхи і засоби захисту особистих прав та інтересів. Від ефективної організації правового виховання залежить  життєве самовизначення. У процесі правового виховання зміцнюється здатність особистості правильно орієнтуватися і знаходити вихід у складних та конфліктних ситуаціях. Цілеспрямоване правове виховання зміцнює і розвиває правосвідомість підлітків.

В свою чергу, Оксана Леонідівна зазначила, що провідну роль у вихованні дітей відіграє сім'я. Це перший осередок виховання людяності, національної свідомості, патріотизму й демократизму. Саме в ній відбувається засвоєння соціальних та правових норм, моральних вимог і зразків поведінки на основі наслідування.

Наталія Миколаївна підсумувала, що держава покладає на батьків обов'язок і відповідальність за виховання дітей, за створення в сім'ї умов для повноцінного фізичного, психічного розвитку, формування  інтелектуальних здібностей, моральних якостей, організації життєдіяльності дитини відповідно суспільним вимогам і законодавчим документам,  формування в дітей свідомої безпечної поведінки та найпростіших правових знань базується на прикладах поведінки дорослих.

На завершення зустрічі працівники вищезазначених служб поздоровили з новорічними святами та з Днем народження неповнолітнього суб’єкта пробації з малозабезпеченої сім’ї та подарували йому солодощі.

 

           

 

Оксана Степаненко

Голованівський районний сектор №4

філії Державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь