Вільшанська громада

Кіровоградська область, Голованівський район

Адаптація ветеранів до мирного життя: чим може допомогти служба зайнятості?

Дата: 22.01.2024 11:02
Кількість переглядів: 18

З початком вторгнення росії в Україну життя наших громадян розділилося на до та після. Багато українців набули статусу учасників бойових дій і стали потребувати особливої підтримки від держави. Як саме служба зайнятості може допомогти захисникам і членам їх родин, читайте далі.

Ваучери на навчання. Наразі є можливість підвищити кваліфікацію або здобути нову професію, яка користується попитом на українському ринку праці, отримавши безкоштовний ваучер. Служба зайнятості має власні сучасні центри професійно-технічної освіти, які навчають слухачів за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами.

Програми надання грантів, які реалізуються в рамках урядового проекту єРобота. Служба зайнятості супроводжує дві з них:

"Власна справа" ‒ ви можете отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Подати заявку на отримання гранту разом із бізнес-планом можна через Портал Дія.

● Для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя впроваджена окрема грантова програма для власного підприємництва, яка передбачає надання грантів до 1 млн грн.

Допомога по безробіттю та успішне працевлаштування. Ветерани також можуть звернутися до центрів зайнятості для отримання допомоги по безробіттю або працевлаштуванню. Розмір допомоги визначається індивідуально, але під час дії воєнного стану максимальна сума не може перевищувати розміру мінімальної зарплати, встановленої законодавством. З 1 січня 2024-го – це 7100 грн.

Детальніше тут.

Про послуги служби зайнятості ви можете дізнатися також на нашому вебпорталі, у найближчому центрі зайнятості або за номером «гарячої лінії (044) 244 94 92.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь